Çöl Kaplanı Kemal Merkitin vefatı

Çöl Kaplanı Kemal Merkitin vefatı -Transanatolia Rallisinde geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Merkitin cenazesi, Konyadan uçakla İstanbula gönderildi


KONYA (A.A) - Transanatolia Rally Raid Yarışında meydana gelen kazada hayatını kaybeden Çöl Kaplanı lakaplı Kemal Merkitin cenazesi, Konya Havaalanından İstanbula gönderildi.
     Konyanın Karapınar ilçesindeki Meke Gölü-Ürgüp etabının başlamasından yaklaşık bir saat sonra kaza geçirerek hayatını kaybeden Merkitin cenazesi, Ereğli Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Ereğli Belediye cenaze nakil aracıyla arkadaşları tarafından Konya Havaalanına getirildi. Merkitin cenazesi, Türk Hava Yollarının tarifeli uçağıyla İstanbula gönderildi.
     Gülden Aktugan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halkla ilişkiler iletişimini üstlendiği 16 yıllık arkadaşı Kemal Merkitin, Türkiyenin yetiştirdiği en değerli sporculardan biri olduğunu söyledi.
     Merkitin, özellikle motor sporlarında Türkiyenin bakış açısını ve vizyonunu açtığını dile getiren Aktugan, şunları kaydetti:
     İlk kez yurtdışında yarışlara katılan bir insandı. En zorlu yarış olarak bilinen Paris-Dakar Rallisine katılan, bitirebilen ve 7. kez Dakar Rallisine katılan bir insandı. Bugün maalesef Transanatolia yarışında başka bir motosiklet sporcusunun çarpması sonucu onu kaybettik. Çok yönlü bir insandı. Sadece motor sporları değil triatlon, yüzme, koşu özellikle bisiklet sporlarına bu aralar çok ilgi gösteriyordu. Her yönüyle çok değerli bir insandı. Çok üzgünüz, acımız sonsuz.
    
     -Olayın geçmişi-
    
     Konyanın Karapınar ilçesindeki Meke Gölü-Ürgüp etabının başlamasından yaklaşık bir saat sonra Türk milli motosikletçi Kemal Merkit ile İtalyan sporcu Mirco Miotto (55) yön tespiti yapmak için yavaşladığı sırada arkadan gelen Hollandalı Wouter Vaarkamp (19) toz bulutu nedeniyle önünü göremeyerek, Merkite çarpması sonucu Kemal Merkit ile Wouter Vaarkamp olay yerinde hayatını kaybetmişti.
     Bu yıl 3üncüsü gerçekleştirilen 2012 Transanatolia Rallisi, 5 Eylülde Antalyada Konyaaltı Beach Parktaki yapılan törenin ardından start almıştı. 13 Hollandalı, 4 İtalyan, 3 Alman, 1 Avusturyalı, 3 İngiliz, 2 Güney Afrikalı ve 22 Türk olmak üzere toplam 48 takımın yarıştığı Transanatolia Rallisi, 11 Eylülde Alanyada tamamlanacaktı.
     Türkiyenin yetiştirdiği en başarılı enduro ve motokrosçu olan Merkit, Dakar Rallisinde geçen yıl klasmanında ikinci olurken bu sezon ise mekanik sorunlar nedeniyle yarışmadan çekilmişti.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Çöl Kaplanı Kemal Merkitin vefatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER