Çoruhtan Kaçkarlara Turizm Festivali

Çoruhtan Kaçkarlara Turizm Festivali -İspir ve Pazaryolu Dernekler Birliğince düzenlenen festival, İspir ilçesinde başladı


ERZURUM (A.A) - İspir ve Pazaryolu Dernekler Birliğince (İSPA-DER) düzenlenen Çoruhtan Kaçkarlara Turizm Festivali İspir ilçesinde başladı.
     Bu yıl ilki düzenlenen festival kapsamında İspir ilçesine bağlı Mülk köyü yaylasında Kocaeli, İstanbul, Ankara, Malatya, Bursa ve İzmirden gelen Erzurumların katılımıyla kahvaltı yapıldı.
     İSPA-DER Başkanı Hayati Korkmaz, burada yaptığı konuşmada, festivalin amacının İspir ve Pazaryolu ilçelerindeki tarihi ve doğal güzelliklerin, dünyaya tanıtmak,gelen turist sayısını arttırmak olduğunu söyledi.
     Tarihi İspir Kalesi ve Yedigöller başta olmak üzere bölgedeki diğer turistik yerlerin tanıtımı için düzenlenen festivalin 3 gün süreceğini belirten Korkmaz, şunları kaydetti:
     Erzurum, ülkemizin tarihi ve doğa harikalarının zengin olduğu bir şehrimiz. İstanbul, Bursa, Malatya, Ankara ve İzmirde yaşayan hemşehrilerimizle dernek üyelerimiz tarafından hazırlanan festival 3 gün devam edecek. İspir Kale Camisinde şehitlerimiz için dua okunacak ve tarihi İspir Kalesinde, ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu ve Ahmet Coşkun tarafından Atalardan Ötelere Kaçkar Senfonisi adlı bir dinleti sunulacak. Aynı gün gece saatlerine havai fişek gösterileriyle festivalin ilk günü sona erecek. Yarın doğa harikası olan Yedigöller ziyaretinde çadır kurarak kamp yapacağız.
     Korkmaz, festivali geleneksel hale getirmek için farklı illerde de tanıtımların yapılacağını, etkinliklerin son gününde ise Çoruh Nehrinde rafting yarışlarının düzenleneceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Çoruhtan Kaçkarlara Turizm Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER