Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi

Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi -Proje kapsamında 80 ilden gelen öğrenciler Başkomutan Tarihi Milli Parkında yer alan anıt ve şehitlikleri ziyaret ediyor


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Bu yıl Afyonkarahisar ve Çanakkale illeri tarafından 24 Eylül-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi gezileri kapsamında öğrenciler, Afyonkarahisarda Başkomutan Tarihi Milli Parkında yer alan anıt ve şehitlikleri ziyaret ediyor.
     24 Eylülde başlayan gezilerde Çanakkale Savaşlarıyla başlayan ve Başkumandanlık Meydan Savaşıyla sonuçlanan Çanakkale, Gelibolu, Afyonkarahisar-Kütahya ve Polatlıda bulunan şehitlikler, anıtlar ve ören yerleri geziliyor.
     Mevlevihane Sorumlusu ve Alankılavuzu Hasan Özpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi kapsamında 80 ilden gelen öğrencilerin Afyonkarahisarda Başkomutan Tarihi Milli Parkında yer alan anıt ve şehitlikleri ziyaret ettiklerini söyledi.
     Gezinin ilk olarak Şuhut ilçesinde bulunan Atatürk Evinden başladığını anlatan Özpınar, Zafer Yolundan Kocatepeye çıkıyoruz. Oradan sırasıyla Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği, Zafer Müzesi, Büyük Taarruz Şehitliği, Yıldırım Kemal Şehitliği, Zafer Tepe Anıtı, Çal Köyde bulunan Kırık Kağnı Anıtı, Yüzbaşı Şekip Efendi Şehitliği, Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı, Dumlupınar Müzesi ve Dumlupınar Şehitliğinin ziyaret edilmesiyle bir günlük gezimizi tamamlayoruz dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER