Devamsızlık yapan öğrencileri, velilere iletin uyarısı

Devamsızlık yapan öğrencileri, velilere iletin uyarısı


ORDU (A.A) - Ordu Valisi Orhan Düzgün, mazeretli izinli ve raporlu öğrenciler hariç öğrencilerin okula devamsızlıklarını velilere bildirmeyen okul müdürlerini uyardı.
     Vali Düzgün, okul müdürleri ile Vali Yardımcısı Salih Yüce, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer Demiröz ve Eğitim Denetmenleri Başkanı Temel Şener ile makamında bir araya geldi.
     Anne ve babaların öğrencileri okul yönetimine güvenerek teslim ettiklerini ifade eden Düzgün, Okul müdürlerimizin, yöneticilerimizin sorumluluk taşıması gerekiyor. Okulunuzda sizlere teslim edilen öğrencilere sahip çıkacaksınız dedi.
     Okula gelmeyen veya okuldan kaçan öğrencilerin kötü bir durumla karşılaşmaları halinde bunun sorumluluğunun okul idarecilerinden olduğunu söyleyen Vali Düzgün, şunları kaydetti:
     Mazeretsiz olarak okula gelmeyen veya ara derslerde okulu terk eden öğrencileri ivedilikle velilerine bildireceksiniz. Aksi takdirde çocuklarımızın başına gelebilecek kötü bir durumda, sizler sorumlu olursunuz. Okullar eğitim yuvasıdır. Hiçbir mazeret, başarının yerini tutmaz. Okullarımız eğitim yuvası, sizlere emanet edilen çocuklara sahip çıkacaksınız. Öğrenci velileriyle sürekli temas ve diyalog halinde olacaksınız. Her okul müdürümüz günde en az 5 öğrenci velisini arayarak, öğrenciyle ilgili bilgilendirmede bulunacak. Öğrenci velileriyle sürekli iletişim halinde olacaksınız.
     Okullarda öğrencilerin takibi ve devamsızlıklarının velilere bildirilmesi konusunda bir genelge yayınlayacaklarını belirten Düzgün, Okul yöneticilerinun hem okullarına, hem de öğrencilerine hakim olmaları, görev ve sorumluluklarını layıkıyla yerine getirmelerini istiyoruz. Devamsızlık yapan öğrencilerin okul yönetimince en geç ilk bir saat içinde velilere bildirilip bildirilmediğini zaman zaman denetleyeceğiz diye konuştu.
     Vali Düzgün, Eğitim Denetmenleri Başkanı Temel Şenere talimat vererek, konuyla ilgili okullarda haftalık kontrol ve denetim yapılmasını ve denetim raporlarının haftalık olarak makamına sunulmasını istedi.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Devamsızlık yapan öğrencileri, velilere iletin uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER