Dünya Uyum Koşusu

Dünya Uyum Koşusu -Uluslararası dostluğu pekiştirmek amacıyla Portekizden başlayan koşunun Türkiye etabı tamamlandı


EDİRNE (A.A) - Uluslararası dostluğu pekiştirmek amacıyla Portekizden başlanan Dünya Uyum Koşusunun Türkiye etabı tamamlandı. Sporcular, koşuya Bulgaristandan devam edecek.
     Türkiye etabı kapsamında İstanbuldan iki gün önce yola çıkan 13 sporcu, ellerinde meşaleyle Çorlu, Lüleburgaz, Babaeski ve Havsayı geçerek Edirneye geldi.
     Grup lideri Avusturyalı Dipovajan Remnev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koşunun Portekizden başladığını ve Avusturyada sona ereceğini söyledi.
     Remney, Dünya Uyum Koşusunun bugüne kadar 140dan fazla ülkeden binlerce gönüllü insanın meşalesini taşıdığı sıradışı bir etkinlik olduğunu ifade ederek, Meşale, farklı milletlerin ve inançların birliğini ve dostluğunu simgelemektedir. Herkes bizimle iletişime geçerek bu etkinliğe katılabilir dedi.
     Gruba gönüllü olarak yardım eden Sevgin Coşkun da, sporculara Trakyada yardımcı olduğunu belirterek, Daha önce dünyanın çeşitli ülkelerinden ülkemize gelen birçok sporcu ve müzisyeni ağırladık. İnternette tanışıp bu uyumu devam ettirerek, ülkemizin tanıtımını yapıyoruz diye konuştu.
     13 koşucu Bulgaristana çıkış yapmak üzere Kapıkule Sınır Kapısına hareket etti.
    
     -Dünya Uyum Koşusu-
    
     1987 yılında atlet Sri Chinmoy tarafından başlatılan Harmoni olarak da bilinen Dünya Uyum Koşusu, uluslararası dostluğu ve uyumu teşvik etmek amacıyla 25 yıldır yapılıyor.
     Dünyadan 70 ülkeden gönüllü sporcuların katılımıyla gerçekleşen koşuda, yanan meşale elden ele taşınıyor.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Dünya Uyum Koşusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER