Dünya Yürüyüş Günü

Dünya Yürüyüş Günü -Kocaelideki kamu çalışanları, yöneticileri ve vatandaşlar, Kocaeli sağlığa yürüyor sloganıyla yürüyüş yaptı (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Kocaelideki kamu çalışanları, yöneticileri ve vatandaşlar, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Kocaeli sağlığa yürüyor sloganıyla yürüyüş yaptı.
     Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğünce gerçekleştirilen ve Sekaparkta başlayan yürüyüşe, Kocaeli Vali Yardımcıları Abdullah Etil ve Mustafa Ünlüsoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, valilik ve belediyelerin daire müdürleri, çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Sabah saatlerinde başlayan ve Cumhuriyet Mahallesine kadar yaklaşık 5 kilometre süren yürüyüş sonunda katılımcılara çorba ve çay ikram edildi.
     Yürüyüşün ardından AA muhabirine açıklama yapan Kocaeli Halk Sağlığı Müdürü Melih Kaştı, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında, Sağlık Bakanlığının ülke genelinde başlattığı ve idarecilerin, çalışanların tüm ülke çapında katıldığı yürüyüşün, Kocaelideki ayağını gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Obezitenin gelişmiş ülkelerin en önemli sorunlarından biri olduğunu ifade eden Kaştı, Artık az gelişmiş ülke olmaktan gelişmiş ülke olmaya giderken, ortaya çıkan bir komplikasyon diyebiliriz. Artık bugün bir çok hastalığın, hatta ölüm sıralamasında en çok ölümlere neden olan hastalıkların yüzde 6sının kökeninde obezite olduğunu biliyoruz dedi.
     Kaştı, obeziteyle mücadelenin çok kolay olduğunu anlatarak, önerilen şeyin, yetişkinlerin yarım saat ve 1 saat süreyle orta düzeyde egzersiz yapması olduğunu kaydetti.
     Bunun, günde değişik şekilde bölerek de yapılabildiğini vurgulayan Kaştı, Yine aynı şekilde beslenmeye dikkat ederek yapılabilir. Doymadan kalkma gibi basit ve ucuz yöntemlerle yapılabilir. Bakanlığımızın başlattığı bu projeyi sonuna kadar hep beraber yürüteceğiz. Sonuçta bunun faydalarını gelecek nesiller de hepimiz göreceğiz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Dünya Yürüyüş Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER