Eğitimsiz köpek, freni bozuk bir araba

Eğitimsiz köpek, freni bozuk bir araba gibidir -Son yıllarda Pitbull saldırılarından kaynaklanan yaralanmalarda kaydedilen artış, köpek eğitimine verilen önemi ön plana çıkardı -Kamu ve özel sektördeki güvenlik kurumlarında görev yapan


BURSA (A.A) - Harun Kaymaz - Köpek Eğitim Uzmanı Hakan Çamur, özellikle Pitbull saldırılarından kaynaklı yaralanmaların son yıllarda hissedilir derecede arttığına dikkati çekerek, Eğitimsiz köpek, freni bozuk araba gibidir. Ne zaman ne yapacağı belli olmaz dedi.
     Köpeklerin eğitimi, bakımı ve pansiyon hizmetleriyle ile 20 yıldır ilgilendiğini belirten Çamur, köpeklerin eğitimli olmasının, insan hayatı için önem taşıdığını vurguladı.
    
     -İnternetten Pitbull satışının olumsuz etkisi-
    
     Saldırılarda en çok adı geçen Pitbull cinsi köpeğin özellikle internet aracılığıyla satıldığına dikkati çeken Çamur, şöyle devam etti:
     İnternet üzerinden köpek satışı da sıkıntı oluşturuyor. Normal şartlarda Pitbull cinsi köpeklerin eğitimi, bakımı ve üretimi yasak. Aslında köpekler kötü değil, bunları insanlar kötü amaçlı kullanıyor. İnternet aracılığıyla çok sayıda Pitbull satılıyor ve bunların bazıları da dolandırıcılık amaçlı oluyor. Geçtiğimiz yıllarda saldırılar tüm ülke geneline yayıldı ve patlak verdi. O zaman biz belediye ve emniyet güçleriyle hareket ettik. Şehirde gördüğümüz her tehlikeli hayvanı 155 Polis İmdat hattına bildirdik. Maalesef saldırılar son günlerde yine gerçekleşmeye başladı. Geçtiğimiz gün Bursada da bir Pitbull saldırısı yaşandı.
     Köpek saldırılarında bugüne kadar birçok vatandaşın yaralandığını hatırlatan Çamur, Özellikle söylüyorum; kaçak çalışan çiftlikler var. Bunlara engel olamıyorsun. Bu işte en önemli şey eğitimdir. Eğitimsiz köpek, freni bozuk bir araba gibidir. Ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Bizler güvenlik güçlerinin gözü olmalıyız. Her yere onlar yetişemez. Ciddi bir durum gördüğümüzde hemen yetkililere bilgi vermeliyiz diye konuştu.
    
     -Şehir içinde köpeklere ağızlık taksınlar-
    
     Çamur, Pitbull konusunda şu uyarıları yaptı:
     Pitbull cinsi köpek, çenesi çok güçlü olan savaşçı bir cins. Bazı kötü insanların suç aleti haline geldi. Kavga ettiriyorlar ve bu işte çok büyük paralar dönüyor. Bu tür cins köpekler için aslında geçerli bir konu var. Köpek sahipleri hayvanlarını kent içinde ağızlıksız gezdirmesin. Ne kadar eğitimli olurlarsa olsunlar. Eğer bu ağızlığı takarlarsa sorun ortadan kalkar ve kimsenin canı yanmaz.
    
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Eğitimsiz köpek, freni bozuk bir araba Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER