Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası -Aziziye Belediyesi ile Toprak Mahsulleri Ofisi Şubesi tarafından yapılacak çalışmayla, ekmek israfının önlenmesine katkı sağlanacak


ERZURUM (A.A) - Aziziye Belediyesi ile Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Erzurum Şubesi tarafından, ekmek israfının önlenmesi için ortak çalışma yapılacağı bildirildi.
     Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, yaptığı yazılı açıklamada, tüm insanlığın temel besin ihtiyacı olan ekmeğin israf edilmesinin üzüntü verici olduğunu belirterek, belediye olarak Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda başlatılan Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına destek verdiklerini ifade etti.
     TMO Erzurum Şube Müdürü Necati Temir ile görüşerek, çalışmalara başladıklarını vurgulayan Cengiz, şunları kaydetti:
     İnsanoğlunun en fazla tükettiği gıda ürünlerinin başında şüphesiz ekmek gelmektedir. Alın terini, emeği, paylaşmayı ve bereketi ifade eden ekmeğe saygı gösterdiğimiz gibi onun israf edilmesinin üzüntüsünü de hepimiz hissederiz. Çünkü bizim ecdadımız, zengin de olsa fakir de olsa ekmeğe bir gıda maddesi olarak değil, bir nimet olarak bakmış ve ona her türlü saygıyı göstermiştir. Bu bağlamda ekmek israfının önlenmesi noktasında başlatılan kampanyayı oldukça anlamlı buluyorum.
     Toprak Mahsulleri Ofisi ile işbirliği içerisinde kentte bir dizi çalışma yapacaklarının altını çizen Cengiz, Öncelikle anaokullarından başlayarak, tüm eğitim kurumlarında afişlerle duyurular yaparak, çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgilendireceğiz. İlçemizde tüm kamu kurumları ve kahvehanelerde projenin tanıtımını yapıp, sosyal sorumluluk ve toplumsal farkındalık oluşturup bu anlamlı ve tarihi kampanyaya destek olacağız ifadelerini kullandı.
     TMO Erzurum Şube Müdürü Temir de gerek dünyada gerekse Türkiyede en fazla israf edilen gıda ürününün ekmek olduğuna dikkati çekerek, üretilen ekmeğin önemli bir kısmının çöpe atıldığını ifade etti.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER