Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası -TMO Ajans Amiri Çerik, STSO Başkanı Yıldırımı ziyaret etti


SİVAS (A.A) - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından başlatılan Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası kapsamında TMO Ajans Amiri Ali Sıddık Çerik, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırımı ziyaret etti.
     STSOdan yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette Çerik, kampanya hakkında Yıldırıma bilgi verdi. Yıldırım kampanyayı desteklediklerini belirterek, ekmeğin kültürümüzde alın terinin, paylaşmanın, bereketin sembolü olduğunu vurguladı.
     Kampanya kapsamında STSO tarafından afiş ve pankartlar bastırıldığını ve bunların iş yerlerine dağıtılarak kamuoyunun kampanyaya ilgisinin çekilmesinin amaçlandığını kaydeden Yıldırım, şu ifadelere yer verdi:
     Ekmeğimiz, zengin sofrasının da yoksul sofrasının da baş tacıdır. Bizim kültürümüzde, bırakınız çöpe atmayı, yerde görülse ekmek alınır, öpülür ve baştan yüksekten bir yere kuşlara da nimet olması için konulur. Biz ekmeği bir gıda olmasının ötesinde mübarek bir emanet, bir nimet olarak görürüz. Biz tasarruf ettikçe zenginleşen, zenginleştikçe tasarrufu artan bir millet olmak zorundayız.
     Çerik ise kampanyanın amacına ulaşması için çalışmalar yürüttüklerini belirtip, halkı duyarlı olmaya davet ederek, İsraf edilen sadece ekmek değil, çiftçinin emeği, alın teri, milli servetimiz ve dünyada ki aç insanların hakkıdır ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER