Tuz hediyelik eşyaya dönüştü

Tuz hediyelik eşyaya dönüştü -Çankırıda tuza şekil verilerek yapılan hediyelik eşyalar sergisi açıldı


ÇANKIRI (A.A) - Çankırıda tuza şekil verilerek yapılan hediyelik eşyalar sergisi açıldı.
     100. Yıl Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisindeki açılışa Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Vali yardımcıları, kurum temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
     Açılışta konuşan Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ersoy Yılmaz, Öğretim Görevlisi Mine Değirmenci Aydın ile tuz ustası Mustafa Çağların çalışmasından oluşan sergide tuzdan yapılmış 50 hediyelik eşyanın bulunduğunu kaydetti.
     Yılmaz, Çankırıdaki tuz potansiyelini hediyelik eşyalarda nasıl kullanılabileceğini ortaya koymak için bir çalışma başlattıklarını dile getirerek, Fakülte olarak bunu nasıl yapabiliriz diye düşünürken, çeşitli hediyelik eşyaları tuzdan yapabileceğimize karar verdik dedi.
     Tuzu kristalize ederek, ayrıştırdıklarını belirten Yılmaz, Kaya tuzunda bulunan kili ayırmak için tuzu kristalize ettik. Tuzun sağlığa faydalı kısmını ayırarak, hediyelik eşya yapımında kullandık. Kristalize olan bölümü presleyerek hediyelik eşyalara dönüştürdük diye konuştu.
     Yılmaz birbirinden ilginç ve dikkati çeken 50 hediyelik eserin bulunduğu serginin 28 Şubata kadar açık kalacağını kaydetti.
     Konuşmanın ardından kurdele kesilerek sergi gezildi.
    
     Muhabir: Özgür Alantor
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Tuz hediyelik eşyaya dönüştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER