Dersimspor

Dersimspor-Genç Muratspor maçındaki olaylar -CHP Tunceli Milletvekili Genç: Spor centilmenliktir, karşılıklı dostluktur


TUNCELİ (A.A) - CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Dersimspor-Genç Muratspor maçında çıkan olayların üzücü olduğunu belirterek, Spor centilmenliktir, karşılıklı dostluktur dedi.
     Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maçın son anlarında stadyuma geldiğini ifade ederek, Biz maçı izlemeye geldiğimizde zaten penaltı oldu. Arkasından bir faul verildi ve saha karıştı diye konuştu.
     Tarafları yatıştırmaya çalıştığını anlatan Genç, olayların üzücü olduğunu söyledi. Maçta alınan güvenlik tedbirlerinin yetersiz olduğunu öne süren Genç, Bingöl dost bir ilimiz. Sevdiğimiz, saydığımız bir ilimiz. Böyle olayların olmaması gerekiyordu. Bunların olmamasını sağlayacak kişiler de yöneticilerdir. Yöneticilerin de sorumluluk duygusu içerisinde hareket etmesi gerekiyor ifadelerini kullandı.
     Genç, Her iki tarafa da geçmiş olsun diliyorum. Spor centilmenliktir, karşılıklı dostluktur. İki komşu vilayetin insanlarının böyle taşla, bıçakla birbirlerine girmeleri hakikaten yadırganacak bir durumdur diye konuştu.
     Kamer Genç, şunları kaydetti:
     Maçlar gelip geçici olur ama insanların bu gibi olayları yaratması çok üzücü bir durum. Ben her şeyden önce Tuncelili kardeşlerime bundan sonraki maçlarda ev sahibi olduklarında, ev sahibine yakışır, olgunluk ve misafirperverliği göstermelerini rica ediyorum. İnşallah bu son olur. Bir daha böyle bir olay olmaz. Çünkü birileri kötülük yapabilir. Bunları emsal alarak karşılık vermemize gerek yok. Biz dostluğa ve insanlığa değer veren bir halkız.
     Bölgesel Amatör Lig 2. Grupta Dersimspor-Genç Muratspor arasında oynanan maçın son dakikalarında skor 1-1ken taraftarlar arasında çıkan taşlı sopalı kavgada, 22 kişi yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Fatma Çıray
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER