Ekolojik Okuryazarlık Öğretmen Eğitimi

Ekolojik Okuryazarlık Öğretmen Eğitimi -Mesleki Gelişimi Destekleme Grup Başkanı Ünsal: -Bu faaliyet, öğretmenin mesleki gelişimine katkının yanı sıra toplum ve ülkemiz için yararlı sonuçlar doğuracaktır


YALOVA (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve TEMA Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Ekolojik Okuryazarlık Öğretmen Eğitimi, Yalovada başladı.
     İlk kez 2011de gerçekleştirilen Ekolojik Okuryazarlık Öğretmen Eğitiminin ikincisi, Yalova Karaca Arboretumda düzenlenen törenle başladı.
     TEMA Vakfı Genel Müdürü Serdar Sarıgül, törende, öğretmenleri ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, eğitimin iki hafta süreceğini belirtti.
     MEB ile yapılan Ekolojik Okuryazarlık Öğretmen Eğitimini önemsediklerini vurgulayan Sarıgül, Bu eğitim, eğitimcilerin eğitimi anlamına geliyor. Eğitimcilerimiz, öğretmenlerimiz diğer öğretmen ve öğrencileri eğitecek dedi.
     Eğitimin sayısını arttırarak daha çok öğretmene ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Sarıgül, şöyle konuştu:
     Doğa bilincini halkımıza kazandırmak istiyoruz. Bugün dünyamız maalesef bio-kapasite açısından sıkıntıdadır. Dünyanın ortaya çıkardığı üretimi tüketiyor, yok ediyoruz. Buna dur diyebilmek için doğa bilinciyle yoğrulmuş gençler, çocuklara ihtiyacımız var. Bu topluluğun, çok değerli öğrenciler yetiştirmesini istiyoruz.
     Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Mesleki Gelişimi Destekleme Grup Başkanı Nezir Ünsal da bu tür eğitimlere önem verildiği belrterek, TEMA ile yaptığımız bu faaliyet, bizim için önemli. Bu faaliyet öğretmenin mesleki gelişimine katkının yanı sıra toplum ve ülkemiz için yararlı sonuçlar doğuracaktır dedi.
     Ekolojik Okuryazarlık Öğretmen Eğitimine 24 ilden 40 ilköğretim okulu ve 36 ilden 60 okul öncesi olmak üzere toplam 100 öğretmenin katıldığı bildirildi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Ekolojik Okuryazarlık Öğretmen Eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER