Elektriğin yüzde 1,2sini Gaziantep OSB kullandı

Elektriğin yüzde 1,2sini Gaziantep OSB kullandı -Yönetim Kurulu Başkanı Nakıboğlu: -Geçen yıl Türkiyenin elektrik tüketiminin yüzde 1,2si Gaziantep OSBde gerçekleştirildi


GAZİANTEP (A.A) - Adem Yılmaz - Türkiyede geçen yıl tüketilen elektriğin yüzde 1,2si Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) kullanıldı.
     Türkiyede 2011 yılında 230 milyar 306,3 milyon kilovat düzeyinde olan elektrik tüketimi geçen yıl yüzde 5,1 artarak 241 milyar 946,8 milyon kilovat düzeyinde gerçekleşti. Tüketiminin yüzde 1,2si Gaziantep OSBye ait.
     İlk organize sanayi bölgelerinden biri olarak 45 yıl önce kurulan bölgede, gıda ve tekstilin de aralarında olduğu çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 770 firmada 100 binin üzerinde kişiye istihdam sağlanıyor.
     Gaziantep OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, OSBde 2012 yılında 3 milyar 10 milyon 513 bin 518 kilovat elektrik, 279 milyon 660 bin 118 metreküp doğal gaz ve 6 milyon 34 bin 734 ton su kullanıldığını söyledi.
     Dört organize sanayi bölgesiyle hizmet verdiklerini, kısa süre içinde 5incisinin de hizmete gireceğini belirten Nakıboğlu, söz konusu OSBde 200 firmanın faaliyet göstereceğini, arsa tahsisi için beklenenin üzerinde talep aldıklarını ifade etti.
     6ncı OSBnin de Gaziantep-Kilis arasında kurulacağını kaydeden Nakıboğlu, bunun için Kilis-İskenderun yolunun yapılmasını beklediklerini dile getirdi.
     Organize sanayi bölgesinin altyapısının yatırımlarda etkili olduğunu anlatan Nakıboğlu, şöyle devam etti:
     Sanayicinin birinci isteği su, elektrik ve doğal gazdır. Bunların hepsi bölgemizde mevcut. Geçen yıl Türkiyenin elektrik tüketiminin yüzde 1,2si Gaziantep OSBde kullanıldı. Bu kadar elektrik kullanımında yüzde 100 tahsilat yapıyoruz ve kayıp kaçak da yok. Doğal gaz ve su kullanımı da her yıl artıyor.
    
     -Kalifiye eleman için okul açıyoruz
    
     Cahit Nakıboğlu, Gaziantepin sanayi merkezi haline geldiğini, birçok iş kolunda 100 bin kişiyi istihdam ettiklerini söyledi. İşçi sıkıntılarının da eskiye göre azaldığını aktaran Nakıboğlu, kalifiye eleman yetiştirmek için önce meslek yüksek okulu açtıklarını, şimdi de lise açacaklarını belirtti.
     Meslek yüksek okulunda ihtiyaç duyulan bölümlerin faaliyete geçtiğini söyleyen Nakıboğlu, şunları kaydetti:
     Kalifiye elemanları meslek yüksek okulundan alıyoruz. Şimdi bunun lisesini kuruyoruz. Liseyi de 2. organize sanayi bölgesine yapıyoruz. Lise OSBye hizmet verecek. Müdürü ve öğretmeni biz alacağız. Bu okulda da birinci sınıf öğrenci yetiştireceğiz. Devlet de bu çalışmamıza desteği olacak. Lisemiz 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında hizmete girecek. Bunlar bizim başarımızdaki küçük detaylardır.
     Meslek yüksek okulunda öğrenim gören öğrencilere iş garantisi verdiklerini anlatan Nakıboğlu, bölümlerini yüksek puanla kazanan 10 öğrenciye de burs verdiklerini dile getirdi.
     Nakıboğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının da 5 organize bölgesinde de çalışan anneler için kreş yaptığını, inşaat çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Elektriğin yüzde 1,2sini Gaziantep OSB kullandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER