Evlilik Öncesi Eğitim Programı başladı

Evlilik Öncesi Eğitim Programı başladı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede, Evlilik Öncesi Eğitim Programı gerçekleştiriliyor.
     Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İdris Altuntaş, Evlilik Öncesi Eğitim Programının açılış bölümünde yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında yapılan protokol gereği Evlilik Öncesi Eğitim Programının yaygınlaştırılması amacıyla, evlilik çağına gelmiş gençler ve evlilik hazırlığı yapan çiftlere yönelik çalışma yapıldığını belirtti.
     Altuntaş, müdürlük olarak Gümüşhane Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği ilk eğitim programına 30 kişinin katıldığını ifade ederek, Türk toplumunun sahip olduğu en önemli kutsal değerlerinden olan aile kurumu, korunmaya değer. Bu bağlamda eğitimlerle de desteklenmesi gerekiyor dedi.
     Evliliğin çok önemli bir müessese olduğunu vurgulayan Altuntaş, şöyle devam etti:
     Evliliğe birlikte adım atacak çiftlerin, önceden başlarına gelebilecek her türlü durum ile alakalı olarak eğitildikleri bir programa ihtiyaç vardı. Bu konuyu bakanlığımız çok önemseyerek ele almış durumda. Bu kapsamda evlilik için müracaatta bulunan çiftlere ve evlilik yaşına gelmiş gençlere uzman kişiler eğitim verecek. Eğitim faaliyetlerinin il merkezindeki belediye, ilgili kurumlar ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla yaygınlaştırılmasını planlıyoruz. İlçelerimizde de kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz ve sivil toplum örgütlerimizin katılımıyla önümüzdeki süreçte bu eğitimleri yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Eğitim almak isteyen tüm vatandaşlarımız Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze ve belediyemize müracaat edebilirler.
     Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Murat Akbulut ve diğer ilgililerin katıldığı programda, sosyolog Ayten Kurtul katılımcılara evlilikte iletişim ve yaşam becerileri, evlilik ve sağlık, evlilik ve hukuk konularında bilgi sundu.
    
     Muhabir: Engin Doğru
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Evlilik Öncesi Eğitim Programı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER