Elektronik Destek Butonu pilot uygulaması

Elektronik Destek Butonu pilot uygulaması -Avea Üst Yöneticisi Akdemir: Türkiyede ilk defa yenilikçi bir sistem tasarımından söz ediyoruz. Tamamen yerli kaynaklarla geliştirdiğimiz projede, elektronik tasarım, donanım ve sunucu


BURSA (A.A) - Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, Şiddet Mağdurlarının Korunmasında Elektronik Destek Sistemiyle ilgili, Türkiyede ilk defa yenilikçi bir sistem tasarımından söz ediyoruz. Tamamen yerli kaynaklarla geliştirdiğimiz projede, elektronik tasarım, donanım ve sunucu yazılımları bizim yerli kaynaklarımız tarafından ve iş ortaklarımız tarafından sağlandı dedi.
     Akdemir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Avea işbirliğiyle hayata geçirilen Şiddet Mağdurlarının Korunmasında Elektronik Destek Sistemi pilot uygulamasının Bursa Crown Plazadaki tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Güvenlik Butonu projesiyle huzur, güven ve teknolojinin hepsinin birlikte buluştuğunu belirtti.
     Aynı zamanda manevi anlamda büyük önem taşıyan projenin, en önemli toplumsal sorunlardan biri olan kadın yönelik şiddetin çözümüne katkıda bulunduğunu, bunun değerinin hiçbir şeyle ölçülemeyeceğini söyleyen Akdemir, şiddetin hiçbir türlüsünü, hele kadına yönelik şiddeti onaylamanın mümkün olmadığını, ancak bu sorunla son dönemde daha sık karşı karşıya kalındığını vurguladı. Akdemir, bu yüzden gerçeklerden kaçınmak ya da görmezden gelmek yerine üstüne giden ve çözüm arayan, böylesine kolektif bir hareketin içinde yer almayı bir saniye bile düşünmediklerini dile getirdi.
     Akdemir, herkesi yakından ilgilendiren kadına yönelik şiddeti engelleme noktasında, sadece kanunların değil, toplumun pek çok farklı kesiminin de harekete geçmesi gerektiğini ifade ederek, Sivil toplumun, teknoloji üretenlerin, bu sorunun üstesinden gelmek için elini taşın altına koyması gerekiyor. Sorunu tam olarak görmeden çözümü tam olarak üretmek mümkün değil. İnanıyoruz ki hayata geçireceğimiz proje, sağladığı caydırıcılıkla, kullanıcılarının kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlayacak diye konuştu.
     Bu projeyle sadece iletişim sağlamakla yetinmediklerine dikkati çeken Akdemir, şu bilgileri verdi:
     Türkiyede ilk defa yenilikçi bir sistem tasarımından söz ediyoruz. Tamamen yerli kaynaklarla geliştirdiğimiz projede, elektronik tasarım, donanım ve sunucu yazılımları bizim yerli kaynaklarımız tarafından ve iş ortaklarımız tarafından sağlandı. Projenin diğer önemli bir kısmı, Emniyet Genel Müdürlüğü sistemiyle entegre olması ve daha önceki proje tecrübelerimizi buraya aktararak, hızlı bir çözüm ortaya koymak oldu. Avea, bu tür çözümlere büyük önem veriyor. Teknoloji merkezimiz de hayatı kolaylaştıran, daha güvenli, rahat ve konforlu hale getiren çözümlere biz daha fazla odaklanıyoruz. Bugün hayata geçirdiğimiz proje yenilikçi bir bakış açısıyla hayata nasıl daha fazla değer katabiliriz, üretebiliriz onu özetliyor.
     Akdemir, projede GSM, GPRS ve GPS teknolojilerinin hepsinin bir araya geldiğini ve yardım almak isteyen kişiyle emniyet güçlerinin en kısa sürede buluşturduğunu vurgulayarak, konum bilgileri ve veri akışı sayesinde emniyet güçlerinin, yardım bekleyen kişiye ulaşmasının kolaylaştığını ifade etti.
     Güvenlik butonunun, yardım almak isteyen kadınların cebinde bir tür koruyucu kalkan görevi gördüğünü anlatan Akdemir, şunları kaydetti:
     Avea içinde yer almaktan gurur duyduğu bu projeyle şiddet gören ya da şiddet tehdidi altında olan kadınlara yalnız değilsiniz diyor. Projede kendi şebeke altyapımız aracılığıyla ses ve veri iletişimini sağlamanın yanında yerli üretim olan standart GPS ve GSM teknolojisi kullanan ürünlerin kullanımını devreye aldık ve bizden talep edilen talep edilen çözümleri, kullanım kolaylığı esasına göre tasarladık. Pilot çalışmasını yaptığımız ve bugün deneyeceğimiz bu projenin pek çok çalışmaya öncülük edeceğine inanıyoruz.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Elektronik Destek Butonu pilot uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER