Erbakan ve Yeni Bir Dünya toplantısı

Erbakan ve Yeni Bir Dünya toplantısı -Fatih Erbakan: Babam cesur bir lider, büyük bir dava adamıydı. 40 yıl önce başlattığı sanayi hamlesi devam ettirilmiş olsaydı, Türkiye dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olurdu


İZMİR (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, babası Necmettin Erbakanın cesur bir lider, büyük dava adamı olduğunu söyledi.
     Fatih Erbakan, Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığının eski başbakanlardan Necmettin Erbakanın ölümünün 2. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği Erbakan ve Yeni Bir Dünya konulu anma toplantısına katıldı. Erbakan, yaptığı konuşmada, babası Necmettin Erbakanın kendisini milli görüş davasına adadığını belirtti.
     Erbakanın milli görüş hareketini çok zor şartlarda başlattığını ifade eden Fatih Erbakan, Yola çıktığında bir hayalin peşinde koşuyor diyenler olmuştu. Girdiği ilk seçimde hayal peşinde koşuyor diyenleri mahcup etmişti. Sadece kendisinin değil, bütün milletin kurtuluşunu gaye edinmişti diye konuştu.
     Refah Partisinin sudan sebeplerle kapatıldığını anlatan Erbakan, Milli görüş hareketinin 4 partisi kapatılmasına rağmen o son nefesine kadar mücadelesini devam ettirip 5. partisini kurdu. Bir kenara çekilip beklemedi dedi.
     Babasının Türkiyede ağır sanayi hamlesi başlattığını belirten Erbakan, şunları söyledi:
     Başlatılan sanayi hamlesi sürdürülmüş olsaydı, Türkiye bugün dünyanın sayılı gelişmiş ülkelerinden biri olurdu. Diyarbakırda uçak motorlarını üreten fabrikanın temelini atmıştı. 40 yıl öce başlatılan o ağır sanayi hamlesi sürdürülseydi bugün Diyarbakırda bir tane terörist olmazdı.
     Necmettin Erbakanın İzmirin seçimleriyle yakından ilgilendiğini belirten Fatih Erbakan, Her seçim sonrasında İzmirden alınan sonuçlarla çok yakından ilgilenirdi. İzmir sonuçlarıyla yakından ilgilenmesinin sebebi, burada davaya gönül verenlerin daha fazla emek harcamasından kaynaklanıyordu. İzmirden milletvekili çıkardığımız zaman iktidara geliriz diyordu. Öyle de oldu. 1995 yılında İzmirden milletvekili çıkardığımızda iktidara geldi dedi.
     Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç ise Erbakanı vefatının 2. yıldönümünde rahmetle andıklarını, bu toplantının sadece Erbakanı anma değil, aynı zamanda da anlama toplantısı olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Erbakan ve Yeni Bir Dünya toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER