Ermeni Soykırımı İddiaları ve 21. Yüzyılda

Ermeni Soykırımı İddiaları ve 21. Yüzyılda Kafkasya sempozyumu -Azeri milletvekili Paseyava: -Türk milleti olarak, ne zaman biz demeyi öğrenirsek, o zaman düşmanlarımız bir şey yapamaz


KARABÜK (A.A) - Azeri miletvekili Ganire Paseyava, Türk milleti olarak, ne zaman biz demeyi öğrenirsek, o zaman düşmanlarımız bir şey yapamaz dedi.
     Paseyava, Karabük Belediyesi tarafından Yenişehir Kültür Merkezinde organize edilen Ermeni Soykırımı İddiaları ve 21. Yüzyılda Kafkasya konulu sempozyumda yaptığı konuşmada, Türk milletinin bir bütün olduğunu ve her Türkün bunu hissetmesi gerektiğini söyledi.
     Türklerin birlikte olması halinde bütün sorunlarını aşabileceğini vurgulayan Paseyava, şunları kaydetti:
     Dünyadaki bütün Türklerin üzüntüsü de sevinci de hepimizin üzüntüsü ve sevincidir. Sözde Ermeni Soykırımı iddiaları nedeniyle, Fransada hepimiz birlik olarak direnç gösterdik. Bu sorun sadece Türkiyenin değil, bütün Türk milletinin sorunuydu. Bu sadece Türkiyeye değil, bütün Türk camiasına yapılan bir hakaretti. Fransa bir başlangıçtı. Orada bu direnci gösteremeseydik diğer ülkelerde nasılsa bu Türkler seslerini çıkartamıyor diye sözde soykırımı kabul edecekti. Ama buna izin vermedik. Türk milleti olarak, ne zaman biz demeyi öğrenirsek, o zaman düşmanlarımız bir şey yapamaz. Öncelikle biz demeyi öğrenmeliyiz. Azerbaycan, Kırım, Tatar Türkü bir bedel ödediyse Türk oldukları için ödedi. Bu birlikte olmayı gençlerimize aşılamalıyız. Türk Devletleri Birliğini oluşturmalıyız.
     Sempozyuma çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Ahmet Özler / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Ermeni Soykırımı İddiaları ve 21. Yüzyılda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER