Evsel ve Kentsel Arıtma Çamurlarının

Evsel ve Kentsel Arıtma Çamurlarının Yönetimi çalıştayı yarın başlıyor


KAYSERİ (A.A) - KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, Evsel ve Kentsel Arıtma Çamurlarının Yönetimi konulu çalıştayının yarın Kayseride yapılacağını bildirdi.
     Batukan yaptığı açıklamada, projenin, TÜBİTAK Kamu Kurumları Araştırma Projeleri Destekleme Programı ile desteklendiğini söyledi.
     Kadir Has Kongre Merkezi ve Spor Salonunda yapılacak çalıştaya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile KASKİ Genel Müdürlüğünün birlikte katıldıklarını belirten Batukan, şunları kaydetti:
     Ülkemizde yüksek miktarda üretilen ve her geçen gün yeni arıtma tesislerinin açılmasıyla miktarının hızlı bir şekilde arttığı evsel/kentsel çamurların bir sistematik çerçevesinde yönetilememesi ve üretilen bu çamurların miktar ve özelliklerinin bilinmemesi bu projeyi yapmaktaki amaçlarımızdandır. Ayrıca, bertaraf yöntemlerindeki karmaşa ve en önemlisi üretilen çamurların yerel koşullara göre en sağlıklı kullanım koşullarının bilinmemesi gibi olumsuzlukları, bilimsel yollarla ortadan kaldırmak ve sağlıklı bir çevreyi gelecek nesillere teslim etmek proje ile ulaşmak istediğimiz hedefler içerisinde.
     Bu kapsamda projenin gelişmeleri ile ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme çalıştayının 12 Ekim tarihinde düzenleneceğini açıklayan Batukan, Kayseride yapılacak olan çalıştay için konu üzerinde çalışmalarda bulunan hocalarımız durum değerlendirmesi yaparak bilgi sunacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Önal
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Evsel ve Kentsel Arıtma Çamurlarının Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER