Eyyüp Nebi Dünya Sabır Günü etkinlikleri

Eyyüp Nebi Dünya Sabır Günü etkinlikleri -Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Vefa kategorisinde ödüle layık görüldü -Şanlıurfa Valisi Güvenç: Eyyüp sabrıyla Eyyüpün gölgesinde, ısrarla, barış için kardeşlik için, dostluk


ŞANLIURFA (A.A) - Viranşehir ilçesinde Eyyüp Nebi Dünya Sabır Günü etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak dağıtılan sabır ödülleri sahiplerini buldu. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Vefa kategorisinde ödüle layık görüldü.
     Sabır timsali olarak anılan Hazreti Eyyüp Peygamberin mezarının bulunduğu ve adını taşıyan Viranşehir ilçesindeki beldede, Kaymakamlık ve Eyyüp Nebi Belediyesince 11incisi bu yıl düzenlenen etkinlik, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
     Açılışta bir konuşma yapan Suriyenin Haseki Müftüsü Şeyh İbrahim Nakşibendi, Hazreti Muhammedin hayatı, İslam tarihinde sevgi ve hoşgörü konularına değindi.
     Ülkesinde yaşanan olayları hatırlatan Nakşibendi, herkesin kendilerinden uzaklaştığı bir dönemde Türkiyenin verdiği desteğin takdire şayan olduğunu belirterek, Türkiyenin tarih boyunca hep ezilen ve zulme uğrayanların yanında olduğunu vurguladı.
    
     -ABD Büyükelçisine saldırıyı kınadı
    
     Vali Celalettin Güvenç de dünyanın her yerinde kavgaların olduğunu ve lüzumsuz yere kan aktığını belirterek, Eyyüp sabrıyla, Eyyüpün gölgesinde, ısrarla, barış için, kardeşlik için, dostluk için, geleceğin güzelleşmesi için, çocuklarımızın daha iyi bir Türkiye ve dünyada yaşaması için moralimizi bozmadan bu tür beraberliklere devam etmemiz lazım dedi.
     Güvenç, Libyada, ABD Büyükelçisinin öldürülmesine de değinerek, saldırıyı kınadıklarını bildirdi.
     Geçmişte Asala terör örgütü tarafından Türk elçilerinin de öldürüldüğünü hatırlatan Güvenç, Elçiye zeval olmaz, bu provokasyondur, o nedenle büyükelçiye yapılan saldırıyı kınıyoruz. Yapmayın, tahriklere gelmeyin bu tür tahriklere kapılmayın diyoruz Müslümanlara diye konuştu.
     Güvenç, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolienin, Kiliste Suriyeli sığınmacıların barındığı konteyner kent ziyaretine de değindi.
     Jolienin, ziyaretin ardından kampta sığınmacılara sunulan hizmetlere şaşırdığını ifade ettiğini aktaran Güvenç, Türkiyenin, sığınmacıları mülteci gibi görmediğini, onlara kardeşçe muamele edildiğini kaydetti.
    
     -Ödüller 3 kategoride verildi-
    
     Konuşmanın ardından tertip komitesince bu yıl Sabır, Sadakat ve Vefa kategorilerinde ödüller dağıtıldı. Yaklaşık 40 yıl sürgün yaşayan ve ülkesine döndükten sonra cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi, Vefa kategorisinde ödüle layık görüldü. Mursi adına ödülü Haseki Müftüsü Şeyh İbrahim Nakşibendi aldı.
     Törende ayrıca Şanlıurfada temmuz ayında iki grup arasında çıkan ve silahların da kullanıldığı kavgada seken kurşunun bindiği otobüste başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 8 yaşındaki Yusuf Keremin babası İbrahim Demirele Sabır ödülü verildi.
     Sadakat kategorisinde verilen ödüle ise yaşamı boyunca Aydın Menderese destek olan eşi Ümran Menderes layık görüldü. Menderesin ödülünü Dilek Çelebi aldı.
     Tertip komitesi ayrıca bugüne kadar Eyyüp Nebi beldesine katkı sunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvençin de aralarında bulunduğu bazı kişilere plaket verdi. Programı nedeniyle etkinliğe katılamayan Bakan Çelikin plaketini, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez aldı.
     Etkinliğe, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Yahya Akman, Mahmut Kaçar ve Mehmet Akyürek de katıldı ve birer konuşma yaptı.
     Sabır pilavının da dağıtıldığı etkinlik, ilahi konseriyle sona erdi.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın - Reşit Dağ / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Eyyüp Nebi Dünya Sabır Günü etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER