Gençlik Şühedanın İzinde anma yürüyüşü başladı

Gençlik Şühedanın İzinde anma yürüyüşü başladı -Karsın Sarıkamış ilçesinin Kızılçubuk köyünden başlayan yürüyüşe Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ile İçişleri Bakanı Şahin de katıldı


KARS (A.A) - Allahuekbek Dağlarında düzenlenen Gençlik Şühedanın İzinde anma yürüyüşü, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahinin katılımıyla başladı.
     Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında Kızılçubuk köyü mevkisinde başlayan 8,4 kilometrelik yürüyüşe, Bakan Kılıç ile Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan Gençlik Şühedanın İzinde anma programı kapsamında 81 ilden gelen 10 bin genç, polis, jandarma ve vatandaşlar katıldı.
     Türkiye İzcilik Federasyonunun öncülüğünde kente gelen izci grubu da yürüyüşte yer aldı. Kar yağışı altında başlayan yürüyüşte katılımcılara atkı, eldiven şapka dağıtıldı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile 3. Ordu Komutanlığı tarafından yürüyüşe katılanlara içerisinde süt, lavaş ekmeği, poğaça, helva, su ve çikolata bulunan erzaklar ikram edildi.
     Yürüyüş, Yukarı Sarıkamış Şehitliği Anıtı önünde yapılacak törenle sona erecek.
     Bu arada, yürüyüş sırasında Türk Kızılayı ekipleri, Sağlık Bakanlığının paletli ambulansları ve UMKE ekipleri de hazır bulunduruldu.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Gençlik Şühedanın İzinde anma yürüyüşü başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER