Gönül Elçileri projesi Belende vatandaşlara anlatıldı

Gönül Elçileri projesi Belende vatandaşlara anlatıldı


HATAY (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin önderliğinde başlatılan gönül elçileri ve koruyucu aile projesi, Belende vatandaşlara anlatıldı.
     Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın toplantıda yaptığı konuşmada, sosyal devlet olmanın bir sonucu olarak, dezavantajlı vatandaşların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, refah seviyelerini yükseltmek, onlara daha insani yaşam koşulları kazandırmak amacıyla önemli hizmetler yürütüldüğünü belirtti.
     Çocuk yuvası, sevgi evleri, yetiştirme yurdu, kadın konuk evi, rehabilitasyon merkezi gibi sosyal hizmet araçlarıyla zor durumda olan vatandaşların yanında olunduklarını ifade eden Aydın ilçede, 36 ailenin koruyucu aile olmak için, 6 ailenin de evlat edinmek için başvurduğunu, gönül elçisi sayısının ise 2 bin 20 olduğunu kaydetti.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz da toplumun tüm dezavantajlı kesimine hizmet götürmeye devam ettiklerini belirtti.
     Hedeflerinin tüm mahallelerdeki evlerin bir şekilde resmini çekmek olduğunu vurgulayan Aldatmaz Amacımız, evlerde bulunan o ailelerin içerisinde var olan dezavantajlı grupları ve hangi konumda olduklarını, yaşlımızı, gencimizi, evlenmek üzere olan çiftlerimizi, evlilik sonrası sorunları olan ailelerimizi tespit etmektir. Gönül elçisi olmak da zaten aslında, toplumun kalkınmasında gönül elçileri projesidir ifadelerini kullandı.
     Programa, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesizin eşi Zehra Lekesiz, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Fahri Semiz ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Emin Sansar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Gönül Elçileri projesi Belende vatandaşlara anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER