Gönül Elçileri Projesi Mardinde tanıtıldı

Gönül Elçileri Projesi Mardinde tanıtıldı -Mardin Valisi Ayvaz: Gönül elçiliğini hepimiz yapabiliriz. Hem vicdanen hem hukuken bunu yapmalıyız


MARDİN (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın öncülüğünde ülke genelinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi Mardinde tanıtıldı.
     Mardin Valiliği Nişli Toplantı Salonunda düzenlenen törende konuşan Vali Turhan Ayvaz, proje kapsamında Mardinde gönüllü elçilerin sayısının 47ye ulaştığını söyledi.
     Projede gönül elçilerinin sayısı bakımından Mardinin geride olduğunu ifade eden Ayvaz, Son yıllarda Bakan Fatma Şahin önderliğinde yapılan son politikalar, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın eşlerinin de destekleriyle çok güzel bir safhaya geldi. Fakat biz Mardin olarak çok çok gerilerdeyiz. Gönül elçiliğini hepimiz yapabiliriz. Hem vicdanen hem hukuken bunu yapmalıyız. Çünkü bu durum Mardine yakışmayan bir şey. Bunu artırmamız lazım. Örneğin tatile gelen Rus bir delikanlı kaza geçiriyor ve felçli bir vaziyette. Kadın ona sahip çıkmış bakıyor. Her insan bu kadar fedakarlıkta bulunamıyor. Fakat gönül elçisi hepimiz olabiliriz. İlk kayıt olarak benimle başlayalım dedi.
    
     -Çocuk evleri sayısı-
    
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür vekili Hülya Savaş ise, toplumun kalkınması için hazırlanan Gönül Elçileri Projesinin, toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirildiğini söyledi.
     Savaş, gönül elçisinin özgür iradeyle ve dayanışma ruhu içinde, herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip olduğu deneyim, beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı gruplarından önceliği bulunan kadın, çocuk, yaşlı, özürlü, gazi ve şehit ailelerinin yanı sıra yoksullar, madde bağımlıları gibi grupların yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik bakanlığın verdiği kurumsal hizmetlere ve çalışmalara katkı sağlayan kişi olduğunu belirtti.
     Mardinde 4ü yatılı, 4ü özel olmak üzere 9 kuruluşla hizmetlerini sürdürdüklerini ifade eden Savaş, Bakanlıkça yürütülen Çocuk Evleri Projesi kapsamında 3 çocuk evi açıldı. 3 çocuk evinde tefriş işlemi devam ediyor. Tefrişi tamamlanacak çocuk evleri ile toplam 6 çocuk evi ile hizmetlerimiz sürecek. Kurumumuz bünyesinde çocuk evlerinin sayısı belirlenen program kapsamında artırılacak diye konuştu.
     Konuşmaların ardından uzmanlarca koruyucu aile olmanın şartları hakkında bilgi verildi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar/Necdet Doğruyol/Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi Mardinde tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER