Hayata Pas Ver projesi

Hayata Pas Ver projesi -Denizli Emniyet Müdürlüğü, ailelerinin maddi durumu iyi olmayan çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Hayata Pas Ver projesini hayata geçirdi -Denizli Emniyet Mü


DENİZLİ (A.A) - Denizli Emniyet Müdürlüğü, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının sportif aktivitelerle serbest zamanlarını daha verimli kullanmalarını sağlamak, fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Hayata Pas Ver projesini hayata geçirdi.
     Denizlide ailelerinin maddi durumu yetersiz olması nedeniyle sosyal aktivitelere daha az katılım gösterebilen çocuklar, Denizli Emniyet Müdürlüğünün, Türkiye Futbol Federasyonu, Pamukkale Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar, Gençlik Hizmetleri ve Spor ile Milli Eğitim il müdürlükleri işbirliği ile hazırladığı Hayata Pas Ver projesiyle gerçek bir kulüp takımı ortamında futbolla tanışacak.
     Denizli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik ve Çocuk Şube müdürlüklerinin ortaklaşa yaptığı çalışmayla uygulamaya konulan projede, maddi açıdan kısıtlı imkanlara sahip, sosyal faaliyetlerden yoksun, özgüven eksikliği bulunan, akranlarına göre hayatın fırsatlarından yeterince faydalanma şansı bulamamış 10-15 yaş grubundan 220 çocuk tespit edilerek 20 takım oluşturuldu.
     Kentteki işadamlarının da oluşturulan takımlara gönüllü olarak başkanlık yaptığı projede, her bir takım oluşturulan teknik heyetlerle antrenmanlara başladı.
     Tüm ihtiyaçları başkanları tarafından karşılanan takımlar, proje sonunda ise aynı adla düzenlenecek ve 26 Şubatta başlayacak turnuvada birincilik için mücadele edecek.
    
     -Verdiğimiz pasla gol atacaklar-
    
     Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların fiziksel hareketten uzaklaşmalarının, sosyalleşmelerini ve okuldaki başarılarını olumsuz yönde etkilediğine işaret ederek, bunun için sosyal bir proje düzenlediklerini ve birçok kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörden destek aldıklarını ifade etti.
     Projedeki temel amacın, çocukların, gençlerin, geleceğe daha iyi imkanlarla hazırlanmaları olduğunu dile getiren Bulut, Projedeki amacımız, onların hayata daha sağlam tutunabilmesine imkan vermek. Devlet olarak onların her zaman yanında olduğumuzu hissettirebilmek amacıyla bu projeye başladık dedi.
     Bulut, projenin 22 Nisanda yapılacak turnuva finaliyle tamamlanacağını, ama aslında bunun sadece o maçın finali olacağına inandığını ifade ederek, Çünkü bu çocuklar artık hayatları boyunca verdiğimiz pasla devamlı gol atacaklardır. Biz ona inanıyoruz. O yüzden bu proje, onların okul hayatları boyunca, üniversite hayatları boyunca her zaman takip edeceğimiz, ellerinden tutacağımız ve hiç unutamayacakları, güzel hatıralarla hayatın her noktasında bunu hatırlayacakları güzel bir başlangıç oldu diye konuştu.
    
     -Şampiyon takım ünlü futbolcularla bir araya gelecek-
    
     Proje kapsamında kurulan takımlardan Kamp Fırtınasporun oyuncusu Remzi Yılmaz, turnuvaya hocalarının desteğiyle çok iyi hazırlandıklarını ve şampiyon olmayı hedeflediklerini söyledi.
     Oyunculardan Mehmet Kara ise turnuvanın galibinin İstanbula düzenlenecek geziye katılacağını ve ünlü futbolcularla bir araya gelme şansı bulacağını belirterek, şunları söyledi:
     Kazanarak İstanbula gitmeyi planlıyoruz. İnşallah yeneriz. Bize nasıl oynayacağımız konusunda yardımcı oluyorlar. Emniyetten ağabeylerimiz var, başkanlarımız var. Bize yardımcı oldular. Biz de kurulan takımla hep birlikte aile gibi olduk. Böyle maçlara hazırlandık. Bir aya yakındır antrenmanlar yapıyoruz. İnşallah karışımıza çıkan takımı bileğimizin hakkıyla yeneriz. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmemiz lazım.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Hayata Pas Ver projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER