İlim Şehri Isparta projesi

İlim Şehri Isparta projesi -Proje kapsamında Isparta Valiliğince Böcüzade Süleyman Saminin Isparta Tarihi isimli eseri düzenlenerek yeniden yayımlandı


ISPARTA (A.A) - İlim Şehri Isparta projesi kapsamında Isparta Valiliğince Böcüzade Süleyman Saminin Isparta Tarihi isimli eseri düzenlenerek yeniden yayımlandı.
     Isparta Valiliğinin desteği ile Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Babacan, 2. Meşrutiyet Döneminde Isparta Milletvekilliği ve Isparta Belediye Başkanlığı yapan Böcüzade Süleyman Saminin Isparta Tarihi isimli kitabı düzenlenerek yeniden yayınlandı. Toplam 750 sayfadan oluşan ve 2 bin adet basılan kitap, başta bakanlıklar olmak üzere ilgili yerlere gönderildi.
     Isparta Valisi Memduh Oğuz, kitapla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Böcüzade Süleyman Saminin eserinin İlim Şehri Isparta projesi kapsamında önemli kaynak eserlerden biri olduğunu söyledi.
     Ispartanın İlim Şehri olması halinde bunda Saminin eserinin büyük katkısının olacağını vurgulayan Oğuz, Sami, Ispartanın tarihi kayda geçirmiş. Isparta bu yönden çok şanslı. Böyle bir tarihi kitap, her şehre nasip olmaz dedi.
     Oğuz, 2023 için çizilen misyona Ispartayı ilim üreten fabrika şehri olarak gördüklerini ifade ederek, bu durumun büyük bir istihdam kaynağı olacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İlim Şehri Isparta projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER