İşle Buluşmalar Toplantıları

İşle Buluşmalar Toplantıları -Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Bali: -Ekonomik büyüme performansı bakımından bütçe ve borç istatistikleri bakımından, enflasyon performansı bakımından Türkiye son derece olumlu yönde ayrışıyor


ŞANLIURFA (A.A) - Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Ekonomik büyüme performansı bakımından bütçe ve borç istatistikleri bakımından, enflasyon performansı bakımından Türkiye son derece olumlu yönde ayrışıyor dedi.
     Bali, İşle Buluşmalar Toplantılarının Şanlıurfa ayağında yaptığı konuşmada, kısa dönemli, sadece kurum çıkarlarını öne alan politikaların uzun dönemde kimseye yarar sağlamayacağını ifade etti.
     Dünya ve Türkiye ekonomisindeki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bali, dünyada ve Avrupadaki krize rağmen Türkiyenin ayrışan olumlu ekonomisiyle dikkati çektiğini söyledi.
     Bali, krizi yaşayan ülkelerin bazılarında işsizlik oranlarının ciddi boyutlara ulaştığına değinerek, şöyle devam etti:
     Artık buna ekonomik problem demek mümkün değil. Bu, artık sosyal, kültürel problem. Olsa olsa savaşa ve felakete benzer bir sorun olarak tablo izah edilebilir. Buna karşılık ne tür önlemler alınıyor diye bakılıyorsa, devletler oluşan riskleri devralıyor. Yani riskler diğer bir ifadeyle yer değiştiriyor. Yer değiştirmesi demek küçüleceği anlamına gelmiyor. Nitekim problemler devletlere mal edilince bu sefer devletlerin itibarı hasar görmektedir. Avrupada bunun örnekleri ekonomide görülmektedir. Türkiye, bu konjonktürde önemli göstergelerle makro ekonomik temel, olumlu göstergelerle bir ayrışma süreci yaşıyor. Nedir bu süreçteki olumlu göstergeler, acaba kendiliğinden ya da tesadüfi olup, olmayacağı, sürdürülebilirliği bakımından mutlaka tartışılmalı. Ekonomik büyüme performansı bakımından bütçe ve borç istatistikleri bakımından, enflasyon performansı bakımından Türkiye son derece olumlu yönde ayrışıyor.
    
     -Diğer konuşmacılar
    
     Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de kentin çok ciddi bir potansiyelinini bulunmasına rağmen hak ettiği yerde olmadığını söyledi.
     Vali Güvenç, özellikle kentte turizmi canlandırmaya yönelik ciddi projelerin çalışmasını yaptıklarını ifade etti.
     Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ise katılımcılara kentin sosyo ekonomik yapısına ilişkin slayt eşliğinde bilgi verdi.
     Özellikle Suriyede yaşanan karışıklıklara değinen Ertekin, Suriyedeki olaylar, Türkiyenin sınır kentlerinin ekonomilerine ciddi sıkıntı verdi dedi.
     Son dönemde teşvik paketi sayesinde çok sayıda iş adamının yatırım yaptığını belirten Sabri Ertekin, teşviklerle ilgili mevcut işletmelere ise SGK ve gelir vergisi desteği sağlanmasını beklediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber İşle Buluşmalar Toplantıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER