İş ve Meslek Danışmanları Toplantısı yapıldı

İş ve Meslek Danışmanları Toplantısı yapıldı


ADANA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünce düzenlenen İş ve Meslek Danışmanları Toplantısı yapıldı.
     Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantının açılışında, belediye ve İŞ-KURun işsizlik konusunda bir proje etrafında toplanıp bunu çözmeye çalışmasının çok mesafe alındığı anlamına geldiğini belirtti.
     İşsizlerin iş bulması noktasında üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Aldırmaz, İŞKUR önemli işler yapıyor, ancak tanıtım eksikliği olduğunu düşünüyorum. Tanıtım konusunda sizlere destek olmak isteriz. En prestijli bölgelere elektronik panolar yerleştirir, sizin faaliyetlerinizi duyurabiliriz dedi.
     Böylece işsizlerin, iş yeri sahiplerinin, iş ve meslek danışmanlarının faaliyetlerinden ve hizmetlerinden haberdar olmalarını sağlayacaklarını kaydeden Aldırmaz, Bu tür faaliyetlerin, toplumun moral değerlerini yükselteceğine inanıyorum. Hükümetimizin, bakanlarımızın, Valiliğimizin, belediyemizin ve İŞKUR Müdürümüzün ortak çalışmaları sonucu yüzde 19larda olan işsizlik oranının yüzde 10lara düştüğünü biliyorum. Sizinle ortak çalışma sonucu bu oranı daha aşağıya çekeceğimize inanıyorum şeklinde konuştu.
     İŞKUR Adana İl Müdürü Haşim Aydın da, 90 iş ve meslek danışmanın göreve başladığını, bunların tamamının üniversite mezunu olduğunu, iş ve meslek danışmanlığı eğitimi aldığını söyledi.
     Meslek danışmanlarının Adanadaki bütün iş yerlerini ziyaret ettiğini ifade eden Meydan şunları kaydetti:
     Bütün işsizlerimizle görüşmeler yapıyor. İşsizlerin bilgi, beceri ve yeteneklerini tespit ederek, onların istihdamı için çalışıyor. İşsizleri işe yerleştirme çabası sarf ediyorlar. Mayıs ayında göreve başladılar. Şu ana kadar 9 bin 300 iş yeri ziyaret edildi. 5 bin işsizle görüşüldü. 4 bin 285 iş yerinden iş talepleri aldılar. Okullar açıldığında da sınıflara gidecekler. Öğrencilerimize doğru ve bilinçli meslek seçme aşamasında yardımcı olacaklar. Önümüzdeki dönemlerde Türkiye genelinde bin 100, Adanada ise 100 iş ve meslek danışmanı arkadaşımız daha göreve başlayacak. Adanada ulaşılmayan işsizimiz ve iş yerimiz kalmasın istiyoruz. En kaliteli hizmeti sunmaya çalışıyoruz.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber İş ve Meslek Danışmanları Toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER