İyileşmek isterken hasta olmayın

İyileşmek isterken hasta olmayın -Alternatif tedavi yöntemi olarak aktarlardan satın alınan bitkiler, doğru ölçek ve yöntemle kullanılmadığı takdirde farklı sağlık sorunlarına yol açabiliyor -Aktar Boran: -Bitkiler, belir


KOCAELİ (A.A) - Alternatif tedavi yöntemi olarak aktardan satın alınan bitkiler, doğru ölçek ve yöntemle kullanılmadığı takdirde farklı sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
     İzmit ilçesinde yaklaşık 15 yıldır aktarlık yapan Yurtseven Boran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar mesleği icra eden babasının yanında yetiştiğini belirterek, babasının vefatından sonra işi devraldığını söyledi.
     Bilinçsiz insanlar tarafından mesleğin yapılmaya başlanması nedeniyle işlerin iyi gitmediğini ifade eden Boran, daha önce başka işle uğraşıp aktarlık yapmaya karar verenlerin sayısının çok olduğunu dile getirdi.
     Müşterilerden herkesin aktarlık yaptığı şeklinde çeşitli şikayetler geldiğini aktaran Boran, bu işin doğruluğunun sorgulanması gerektiğini savundu.
     Soğuk algınlığında, gribal enfeksiyonda, boğaz ağrıları ya da öksürüğü rahatlatan bitkiler bilinemiyorsa aktar olunamaz diyen Boran, bazı aktarların müşterilere yanlış bitkiler verdiğini savundu.
    
     -Bitkiler belirli aralıklarla kullanıldığı zaman daha etkilidir
    
     Boran, kulaktan dolma bilgilerle yanlış bitki almak için gelen vatandaşları doğru bitkilere yönlendirdiklerini belirterek, tedavide kullanılan bitkilerin herkeste aynı sonucu vermeyebileceğine değindi.
     Bitkilerin belli ölçülerde kullanılmadığı zaman kötü sonuçlar ortaya çıkabileceğine dikkati çeken Boran, Ölçü çok önemlidir. Mesela bir zerdeçal kürünü biz 10 günlük kür olarak veriyoruz. Fazlası iyi değil, zarar verebiliyor. Keçi boynuzunun şeker hastalarına iyi gelmediğini onlara söylüyoruz diye konuştu.
     Bitkilerde uzun süre kullanımın önemli olduğunu vurgulayan Boran, Bunlar kürler şeklinde aralıklarla verildiği zaman daha sağlıklıdır. Keçiboynuzu kürü verdiğimizde 40 günlük kür olarak veriyoruz. Daha sonra 15 güne düşüyor. Sonra 40 günlük bir ara veriliyor. Bitkiler, belirli aralıklarla ve ölçeklerle kullanıldığı zaman daha etkili olabiliyor ifadelerini kullandı.
    
     -Son 10 yılın en kötü yılı
    
     Boran, gelen müşterilerin üzerinden yüksek meblağlar kazanmayı düşünmeden, doğru tedaviye yönelttiklerini dile getirerek, insanlara faydalı olmaya çalıştıklarını bildirdi.
     Kış mevsimine girilmesine rağmen satışlarda durgunluk yaşadıklarını anlatan Boran, geçmiş yıllara göre satışlarının yüzde 50 civarında düştüğünü, son 10 yılda en kötü yılı yaşadıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İyileşmek isterken hasta olmayın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER