Kadın İstihdamı, Sorunları ve Çözüm Önerileri

Kadın İstihdamı, Sorunları ve Çözüm Önerileri toplantısı -TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Gönül: -Anayasa, kadın erkek eşittir, devlet bu eşitliği sağlamakla yükümlüdür diyor. Kadın için alınacak önlemler, bu eşi


KOCAELİ (A.A) - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, Anayasa, kadın erkek eşittir, devlet bu eşitliği sağlamakla yükümlüdür diyor. Kadın için alınacak önlemler, bu eşitlik ilkesini aykırı olamaz. Dolayısıyla bu, arkamızda bizim için çok büyük bir güvencedir dedi.
     Kocaelide düzenlenen Kadın İstihdamı, Sorunları, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Fırsat Eşitliği ve Çözüm Önerileri toplantısında konuşan Gönül, Anayasanın, kadın erkek eşittir, devlet bu eşitliği sağlamakla yükümlüdür maddesi gereğince, kadın için alınacak önlemlerin, eşitlik ilkesini aykırı olmayacağını söyledi.
     Anayasada söz konusu eşitliğin elde edilmesi için kadına pozitif ayrımcılık sağlanabilir denildiğini dile getiren Gönül, Dolayısıyla, kadına pozitif ayrımcılık Anayasaya aykırı değil, aksine kadına eşitlik sağlayabilmek için arkamızda bizim için çok büyük bir güvencedir şeklinde konuştu.
     Sanayi kenti olan Kocaelide kadın istihdamının, Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu vurgulayan Gönül, şunları kaydetti:
     Kadının istihdamını ve iş gücüne katılımını arttırmak için neler yapılabilir, önünde ne gibi zorluklar var, ne gibi engeller var, neleri kolaylaştırmamız lazım, bunları ortaya koyuyoruz. Bir de toplumun her kesiminde, farklı yapılarda sorunlar çıkabiliyor. Kocaeli, Türkiyenin bir modeli. Çünkü, Türkiyenin her bölgesinden gelen insanlarımız buraya renk katmış, ruh katmış. Bunların, bu bölgede yaşadıkları sıkıntılar olabiliyor. Bunları çözmek için çalışıyoruz.
     Kocaeli Valisi Ercan Topaca da kadınların hayatını kolaylaştırma ve sosyal hayata katılımlarını sağlamak için istihdam projesi, mikro kredi ve diğer bir çok alanda çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.
     Kadın istihdamına destek olarak önce çıkan bazı firmalara teşvik amacıyla plaket vererek ödüllendireceklerini ifade eden Topaca, bu çalışmaları yaygınlaştırmak istediklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kadın İstihdamı, Sorunları ve Çözüm Önerileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER