Kadınların Beyaz Düşleri restoranlara hijyen getirecek

Kadınların Beyaz Düşleri restoranlara hijyen getirecek -Battalgazi Kaymakamlığının hazırladığı ve Kalkınma Bakanlığının SODES kapsamında desteklediği Kadınların Beyaz Düşleri projesi kapsamında ilçede yöresel yemek yapan restorand


MALATYA (A.A) - Battalgazi Kaymakamlığının hazırladığı ve Kalkınma Bakanlığının Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklediği Kadınların Beyaz Düşleri adlı proje kapsamında, ilçede yöresel yemek yapan restoranda çalışan kadınlara, hijyen ve servis eğitimi veriliyor.
     Kadınlara eğitim veren Malatya Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü Şefi Mehmet Nur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kalkınma Bakanlığının 34 bin lira destek verdiği proje hakkında bilgi verdi.
     Proje kapsamında 40 kadına hijyen ve servis eğitimi verdiklerini anlatan Nur, Bu kadınlardan 5inin işletmesi var. Bazıları ilçedeki farklı işletmelerde çalışıyor. Kadınlardan biri, ilçedeki sanat sokağında bulunan tarihi evi lokanta olarak işletiyor. Yöresel yemek yapıyor. Aslında bu kadınlar çok güzel yemek yapabiliyorlar. Eksikleri yaptıkları yemeği süsleyip sunmak, yani servis etmek. Proje kapsamında verdiğimiz eğitimle kadınların bu eksiklerini tamamlayacağız diye konuştu.
     Nur, yaşları 30 ile 50 arasında değişen kadınlara aralarında analı kızlı köfte, yaprak sarma, bumbar gibi yemeklerin de bulunduğu 24 çeşit yöresel Malatya yemeğini yapmayı öğrettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Yemeğin hijyenik ortamda yapılması hakkında bilgiler veriyoruz. Yemek yaparken eldiven, bone, maske takılmasının gerektiğini anlatıyoruz. Servis sırasında tabağın süslemesi, müşteriye hangi taraftan servis yapılacağı, serviste hangi araç gereçlerin kullanılacağı, çatal ve bıçağın hangi yöne konulacağı gibi uluslararası servis kurallarını öğretiyoruz.
     Mehmet Nur, kadınların eğitimin ardından Malatyanın eski yerleşim yeri olan Battalgazi ilçesine gelen turistlere hijyenik bir ortamda daha güzel yemek hizmeti vereceğini anlattı.
    
     Muhabir: Mehmet Emin Göresiye / Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Kadınların Beyaz Düşleri restoranlara hijyen getirecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER