Kar yağışı, Sapanca Gölünün su kalitesini

Kar yağışı, Sapanca Gölünün su kalitesini artırıyor -SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Toprak: -Yağmur ve kar yağışıyla Sapanca Gölündeki su seviyesi daha da yükseliyor, gölün su kalitesi artıyor


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Atilla Toprak, yağmur ve kar yağışıyla Sapanca Gölündeki su seviyesinin yükseldiğini belirterek, gölün su kalitesinin arttığını bildirdi.
     Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, kar yağışıyla Sapanca Gölünün işletme kotunun 31,16 metreye yükseldiğini kaydetti.
     Geçen yılın yağış açısından verimli geçtiğini hatırlatan Toprak, kar yağışıyla ilerleyen günlerde su sıkıntısı yaşamayacaklarını ifade etti.
     Toprak, şunları belirtti:
     Göl, şu an için işletme kotu olan 29,90 ile 32,18 arasındaki 31,16 kotunda. Bu, mevsim normallerinin üzerinde gittiği anlamını taşıyor. Üst sınır olan 32,18e ulaştığında Çark Deresini besleyen kapakları açıyoruz. Kar suyunun erimeye başlamasıyla bu üst sınıra çok rahat şekilde ulaşılacağımızı hesaplıyoruz.
     Kar ve yağmur yağışlarıyla Sapanca Gölündeki su seviyesi daha da yükseliyor, gölün su kalitesi artıyor. Kar yağışı doğal bir depo işlevi görüyor. Kar suları yüksek kesimlerde uzun süre erimeden duruyor. Ayrıca bu bölgelerde yerleşimin olmaması bu doğal kaynağın kirlenmeden, yüzeysel ve yeraltı sularının beslenmesini sağlıyor. Bu sayede içmesuyu kalitesi mineral değerleri bakımından önemli artış sağlıyor.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kar yağışı, Sapanca Gölünün su kalitesini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER