Kardeş Okul

Kardeş Okul-Kardeş Kurum Projesi -Manisa İl Özel İdaresi, 17 okula bilgisayar yardımı yaptı


MANİSA (A.A) - Manisa İl Özel İdaresi, valilik tarafından başlatılan Kardeş Okul Kardeş Kurum projesi kapsamında, kardeş olduğu 17 okula bilgisayar, yazıcı ve projeksiyon cihazı hediye etti.
     Okullara bilgisayar, yazıcı ve projeksiyon cihazları, İl Özel İdare binasında düzenlenen törende verildi.
     Törende konuşan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, eğitime önem vermeden gerçek anlamda kalkınabilmiş bir tek ülkenin olmadığını söyledi.
     Türkiyede, eğitimin milli gelir içindeki payı son yıllarda çok büyük oranda arttığını dile getiren Daşöz, ayrıca eğitimin binalarının da geliştirildiğini kaydetti. İldeki yerel yöneticiler olarak, kendilerinin de eğitim için özel bazı projeler uyguladıklarını aktaran Daşöz, Bunlardan bir tanesi kardeş okul projesi. Burada bir tek amacımız var. Çocuklarımızın daha nitelikli ve hayatın bütününde daha başarılı ve daha mutlu olabilmeleri için ihtiyaç duyacakları altyapıyı onlara kavuşturmak. Bunu yaparken de halkımızda da eğitimin önemi konusunda bir farkındalık oluşturmak ve gönüller arasında köprüler oluşturmak. Birlik beraberliğimiz anlamında değişik kültürel farklılıklarımız anlamında, hepimiz aynı gemideyiz. Gönül bağımız ne kadar güçlü olursa o kadar güçlü oluruz dedi.
     AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da bütün kurumları, kardeş okul projesi içerisinde okullara destek vermeye davet etti.
     AK Parti iktidarı döneminde 165 üniversitenin açıldığını, eğitime büyük önem verdiklerini ifade eden Özdağ, Bilgiyi sevgiyle buluşturan bir şehir, bilgiyi sevgiyle buluşturan bir iktidar, bilgiyi Türkiye ile buluşturan bir Türkiye çalışıyoruz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından, protokol üyeleri okul yetkililerine bilgisayar, yazıcı ve projeksiyon cihazlarını teslim etti.
     (MY-RMZ)

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER