Kaşgarlı Mahmut Türkçe Öğretim Seti

Kaşgarlı Mahmut Türkçe Öğretim Seti projesinin tanıtım toplantısı yapıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğretim görevlileri tarafından hazırlanan Kaşgarlı Mahmut Türkçe Öğretim Seti projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
     GAÜNden yapılan açıklamada, Kalkınma Bakanlığı ve İpekyolu Kalkınma Ajansının finanse ettiği, Doç. Dr. Halil İbrahim Yakar ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özpay tarafından hazırlanan Kaşgarlı Mahmut Araplar İçin Türkçe Öğretim Seti projesinin tanıtım toplantısı Eğitim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Suriyeyle aynı coğrafyayı paylaştıklarını ve aynı kültürel değerlere sahip olduklarını belirtti. Coşkun, şöyle devam etti:
     Ortadoğu ülkeleriyle sıcak ilişkiler kurmaya çalışıyoruz. Uluslararası öğrenci statüsünde şu anda bine yakın öğrencimiz var. Bu anlamda bu kültürel coğrafyayı birlikte paylaşmanın gereğine inanıyoruz. Sadece dil öğrenimi değil, sosyal, kültürel alanda özgün, özel projeler gerçekleştiriyoruz. Böylece özgün, güzel bir eser ortaya çıktı.
     Proje Koordinatörü Doç. Dr. Halil İbrahim Yakar da Türkçenin bilimsel ve modern metotlar kullanılarak Ortadoğu coğrafyasındaki geniş kitlelerce öğrenilmesini sağlamayı amaçladıklarına dikkati çekti. Yakar, şunları kaydetti:
     Böylece ülkemizle, Ortadoğu ülkelerinin ticari ve kültürel bağlarının daha sağlıklı ve verimli hale gelmesine zemin hazırlamak istiyoruz. Ortadoğuda yaşanan siyasi olaylar bir sonuca ulaştığında inanıyorum ki Türkçenin gücü kendini daha fazla hissettirecektir. Dünyada en fazla konuşulan diller arasında bulunan Türkçe, Ortadoğu coğrafyasında kendine daha fazla yer bulacaktır.
     Tanıtım toplantısı sonunda Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, projeye katkı sunanlara sertifika verildi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kaşgarlı Mahmut Türkçe Öğretim Seti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER