Keloğlan Mağarası ziyaretçi bekliyor

Keloğlan Mağarası ziyaretçi bekliyor -Denizlinin Acıpayam ilçesine bağlı Dodurgalar beldesinde bulunan, sarkıt ve dikitleriyle dikkat çeken 145 metre uzunluğundaki Keloğlan Mağarası ziyaretçilerin ilgisini bekliyor (F


DENİZLİ (A.A) - Mustafa Çiftçi - Denizlinin Acıpayam ilçesine bağlı Dodurgalar beldesinde, sarkıt ve dikitleriyle dikkat çeken 145 metre uzunluğundaki Keloğlan Mağarası ziyaretçilerin ilgisini bekliyor.
     Dodurgalar Belediye Başkanı Ömer Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1990 yılına kadar kimsenin dikkatini çekmeyen, sadece çobanların bildiği mağaranın yapılan çalışmalar sonrasında turizme kazandırıldığını, bölgede eskiden Keloğlanlar sülalesi yaşadığı için mağaraya da bu ismin verildiğini anlattı.
     Denizli Valiliği ile Dodurgalar Belediyesi çalışmaları sonrasında Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından etüdü yapılan mağaranın nefes darlığı, astım, bronşit gibi hastalıklara iyi geldiğini savunan Deniz, beldelerinin Denizli-Antalya karayoluna 5 kilometre mesafede olduğu için özellikle yaz döneminde çok sayıda turisti kendisine çektiğini söyledi.
     Türkiyede turizme açık 14 mağaradan biri olan Keloğlan Mağarasının 2003 yılında turizme kazandırıldığını ve buranın tanıtımına yoğunlaştıklarını ifade eden Deniz, şöyle konuştu:
     145 metre uzunluğunda ve yüksekliği yer yer 5-6 metreye çıkan mağara, bir nevi damla taş ormanını çağrıştırıyor. İçinde nemli bir hava bulunduran mağarada çok sayıda sarkıt ve dikitler yer alıyor. Karstik yapıdaki ana kaya ve topraklardan, içinde kireç bulunan su damlacıklarının uzun yıllar boyunca oluşturduğu sarkıt ve dikitlerin bulunduğu mağara, doğal güzellikleri yanında astım ve bronşit gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılmış.
     Mağarayı yılda 22-23 bin civarında turist ziyaret ediyor. Bunların çoğunu öğrenciler oluşturuyor. Öğrencilerden mağarayı ziyaretleri sırasında ücret almıyoruz. Amacımız Keloğlan Mağarasının daha da tanınır hale gelmesi. Gelen turistlerin geneli yerli turistler. Yabancı turist sayısı yıllık 2-3 bini geçmiyor. Mağarayı ziyarete gelen turist sayısını artırmak için mücadele ediyoruz.
     Deniz, mağaranın etrafına konaklama tesisleri yapılması halinde bölgenin sağlık turizminden pay alabileceğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Keloğlan Mağarası ziyaretçi bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER