Kendi Everestine Tırman konferansı

Kendi Everestine Tırman konferansı -AKUT Başkanı Mahruki: Herkes elbette Evereste tırmanabilir, ama herkesin tırmanabileceği bir Everesti hayatın içerisinde vardır -Mesele, her birimizin kendi içine dönüp, kendi po


ESKİŞEHİR (A.A) - Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Ali Nasuh Mahruki, Herkes elbette Evereste tırmanabilir, ama herkesin tırmanabileceği bir Everesti hayatın içerisinde vardır. Mesele, her birimizin kendi içine dönüp, kendi potansiyelinin farkına varıp, gerçek bir performansa dönüştürebilmesidir dedi.
     Mahruki, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Kendi Everestine Tırman konulu konferansta, başarının temel kuralının, doğru yaklaşım ve doğru yöntemlerin kullanılması olduğunu söyledi.
     Sovyet Asyanın 7 bin metreden yüksek beş tırmanışını tamamlayarak Rusya Dağcılık Federasyonu tarafından kendisine Kar leoparı unvanı verildiğini anımsatan Mahruki, Everest Dağına tırmanan ilk Türk, dünyadaki ilk Müslüman dağcı ve Yedi Zirveler projesini tamamlayan dünyanın en genç dağcısı olduğunu anlattı.
     Hepimizin içinde gizli bir potansiyel var diyen Mahruki, şöyle konuştu:
     Dünyaya öyle geliyoruz. Bir takım yetenekler silsilesiyle geliyoruz. Süre içerisinde bir takım başka yeteneklerde kazanıyoruz. Bütün maharet, gizli potansiyeli keşfedip, onu ortaya çıkaracak adımları atabilmektedir. Türkiye, yaş ortalaması olarak baktığınızda 29un altında olan bir ülke. Ben, 45 yaşındayım. Türkiyenin ortalama yaşı, benden 16 yaş daha küçük. Bu ülkede 30 yaşın altında 35 milyon insan var. Bu inanılmaz bir rakam, müthiş bir fırsat penceresi. Ama Türkiye bu genç nüfusuyla doğru orantılı başarı grafiğini hiçbir disiplinde elde edemiyor. Ne sporda, ne sanatta, ne edebiyatta, ne başka bir şeyde. Bütün iş, gençlerin içindeki potansiyeli, yani cevheri işleyecek, onu ortaya çıkaracak bu sistemi kurmaktadır. Gelişmiş ülkeler, insanıyla gelişip, insanı başarılı olduğu takdirde ülkenin o başarılarla birlikte ileriye gideceğinin farkındadır.
     Mahruki, herkes gibi olanın sıradan, kendi gibi olmayı başarabilenler ise değerli olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Sadece hedefleri olan insanlar, yaşam içerisinde karşılarına çıkabilecek fırsatların farkına varıp, bunları girişimci bir ruhla hayata geçirebilirler. Everest Dağını bile hedef olarak seçebilirsiniz ki, bence seçmelisiniz de... Herkes elbette Evereste tırmanabilir, ama herkesin tırmanabileceği bir Everesti hayatın içerisinde vardır. Bu anlayışla baktığınızda mesele, her birimizin kendi içine dönüp, kendi potansiyelinin farkına varıp, gerçek bir performansa dönüştürebilmesidir.
     ESOGÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Aktif Üniversiteliler Kulübünün organize ettiği etkinlikte, ayrıca insan kaynakları uzmanı Özlem Yurdanur Özgenç de kariyer ve iş hayatı konularında öğrencilere bilgi verdi.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kendi Everestine Tırman konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER