Kınalı eller iş sahibi oldu

Kınalı eller iş sahibi oldu -Bayburtta düzenlenen, Kınalı Eller Sanat Yoğuruyor projesine katılarak çini sanatı eğitimi alan 6 genç kız, atölye açarak üretime katılmayı başardı


BAYBURT (A.A) - Abdulkadir Nişancı - Bayburtta düzenlenen, Kınalı Eller Sanat Yoğuruyor projesine katılarak çini sanatı eğitimi alan 6 genç kız, atölye açarak üretime katılmayı başardı.
     Aydıntepe Belediyesi ile İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen kursu başarıyla tamamlayarak, çini sanatının inceliklerini öğrenen 6 genç kız, bir araya gelerek seramik boyama ve çini atölyesi oluşturdu.
     Aydıntepe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün bulunduğu binada kendilerine tahsis edilen bölümü atölye olarak kullanan Sevda Eraslan, Eda Şimşek, Suna ve Rabia Bozkır ile Elif ve Hülya Birgül kardeşler, kamu kurum ve kuruluşları için sipariş üzerine çeşitli motiflerin bulunduğu çiniler üretiyor.
     Suna Bozkır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atölyeyi kurduktan sonra beklemedikleri kadar yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını belirterek, 7 ay önce SODES kapsamında açılan seramik boyama ve çinicilik kursuna katıldık. Sonrasında ise 6 arkadaş bir araya gelerek atölyemizi kurduk dedi.
     Sipariş üzerine üretim yaptıklarını ifade eden Bozkır, Atölyemizde hediyelik eşyalar, tabaklar, vazolar üretiyoruz. Burada kazandığımız parayla hem kendi harçlığımızı çıkarıyoruz hem de aile ekonomimize katkıda bulunuyoruz diye konuştu.
     Bozkır, istihdam amaçlı kursa katılarak, kendi işlerini kurma fırsatı yakaladıklarını anlatarak, şunları söyledi:
     Bizde genç kızlar olarak geleceğe dönük kendi işimize bir adım atmış olduk. İnşallah bu işimizi devam ettirmeyi düşünüyoruz. Ürünlerimize hem Bayburt motiflerini, hem de klasik lale ve karanfil desenlerini işliyoruz. Lale ve karanfil desenleri genelde her yerde kullanıldığı için biz ağırlıklı olarak Bayburtu simgeleyen Dede Korkut, Korgan Köprüsü ve Bayburt Kalesi gibi motifleri çalışmaya gayret gösteriyoruz.
     Pazarlama konusunda kendilerine destek veren Aydıntepe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetkililerine teşekkür eden Bozkır, İşlerimiz iyice düzene girdikten sonra biz de 6 arkadaş atölyemizde ürettiğimiz ürünlerle, Aydıntepe Halk Eğitim Merkezimize elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz dedi.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kınalı eller iş sahibi oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER