Kış Geldi... Suriye için bir ekmek,

Kış Geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası -Kampanya kapsamında Verenel Derneği Konya Şubesi, Suriyenin Lazkiye kentine 27 ton un gönderdi


HATAY (A.A) - Suriyede yaşanan olaylardan etkilenen Suriyelilere yardım için Türkiyedeki sivil toplum kuruluşlarının başlattığı Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası kapsamında Verenel Derneği Konya Şubesi tarafından Suriyenin Lazkiye kentine 27 ton un gönderildiği bildirildi.
     Dernek temsilcisi Davut Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mazlum Suriye halkı için yapılan kampanyaya Verenel Derneği Genel Merkezi tarafından Türkiye genelinde 41 tır sloganıyla destek verdiklerini anımsattı.
     Bulut, Suriye halkının kışın gelmesi ile daha zor durumda olduklarını bildiklerini ve bu kampanya sayesinde bir nebze olsa destek vermek istediklerini bildirdi.
     Derneğin, Suriye halkına gıda, giyim, soba ve battaniye yardımında bulunacağını ifade eden Bulut, şöyle devam etti:
     Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyasına derneğimizin Konya Şubesi, Suriye Türkleri Derneğinin destekleri ile Hatayın Yayladağı ilçesinden Suriyenin Lazkiye kentine 27 ton un göndererek başladı. Gelecek hafta içerisinde de gıda ve battaniyeden oluşan 1 tır dolusu daha yardımı bölgeye ulaştırmaya çalışacağız.
     Bulut, Suriyeye ekmek gönderebilmek için Yayladağı ilçesinde ekmek fırını yapmayı amaçladıklarını ve bunun için fizibilite çalışmalarına başladıklarını söyledi.
     Suriye Türkleri Derneği yardım dağıtım sorumlusu Muhammed Kömürcü ise, Verenel Derneğine ve Konya halkına yardımları için teşekkür ederek, Suriye halkı için seferber olan Türkiye Devletine minnettar olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / Salim Taş / Ali Güreli
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye için bir ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER