Kış Geldi... Suriye için Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye için Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası -Mersin İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Kayacı: -Suriyede pek çok yerde un bulunmadığından fırınlarda hizmet verilemiyor, halk yiyecek ekmek bulamıyor (Foto


MERSİN (A.A) - Mersin İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mesut Kayacı, Suriyenin pek çok yerinde un bulunmadığını, bu yüzden fırınların hizmet veremediğini bildirdi.
     Kayacı, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Suriyede yaklaşık 20 aydır devam eden olaylar sebebiyle Suriye halkının zor günler geçirdiğini ve halkın büyük bölümünün evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.
     Yaklaşık 10 milyon insanın açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını vurgulayan Kayacı, Suriyede 3 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Ticari hayat durma noktasını geldi. Hayvancılık ve tarım büyük oranda zarar gördü. Bu sebeplerden dolayı 10 milyon insan açlık tehlikesiyle karşı karşıya geldi dedi.
     Suriye ve Suriye dışında yaşayan halkın derme çatma kamplarda ilkel koşullarda yaşamak zorunda kaldığını ve kışın gelmesiyle de ısınma, gıda gibi temel ihtiyaçların da arttığını anlatan Kalaycı, şunları kaydetti:
     Suriyede pek çok yerde un bulunmadığından fırınlarda hizmet verilemiyor. Bundan dolayıda halk yiyecek ekmek bulamıyor. En fazla ihtiyaç duyulan temel gıda malzemeleri, un, şeker, pirinç, bulgur, yağ ve kuru bakliyattır. Suriye halkının kendilerine uzanacak bir şefkat eline ihtiyacı vardır. Suriyede olayların başladığı ilk günden beri yardım faaliyetlerini sürdürüyoruz. Suriye halkının bu durumuna duyarsız kalmayıp komşuluk, kardeşlik ve insani görevimizi yerine getiriyoruz. Mersin halkını, mazlum Suriye halkının yardımına ve Kış Geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyasına katılmaya çağırıyoruz.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye için Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER