Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye -Edirne Mimar Sinan Vakfı Kurucusu Hasan Gümüş: -Bilad-ı Şama, yani Suriyeye yardım etmek borcumuzdur


EDİRNE (A.A) - Edirne Mimar Sinan Vakfı Kurucusu Hasan Gümüş, Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyasına destek olunması çağrısında bulundu.
     Gümüş, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne Mimar Sinan Vakfı ve Trakya Şefkateli Derneğinin Suriyeye yardım kampanyası başlattığını belirterek, herkesi kampanyaya destek olmaya davet etti.
     Şam bölgesinin Hz. Muhammed tarafından müjdelenen mübarek yerlerden olduğunu belirten Gümüş, Medeniyet tarihimizde Şam bölgesi de Mekke, Medine, Bağdat, Horasan, Endülüs, Rumeli gibi önemli kültür havzalarımızdan biridir. Bilad-ı Şam halkı zor ünler geçiriyor. Rumeliden, Trakyadan, Edirneden Bilad-ı Şama bugün yardım borcumuz vardır ifadelerini kullandı.
    
     -Edirne Mimar Sinan Vakfı ve Trakya Şefkateli Derneği-
    
     Öte yandan, Edirne Mimar Sinan Vakfı ve Trakya Şefkateli Derneğinden yapılan ortak açıklamada, AFAD, Türkiye Diyanet Vakfı, Türk Kızılayı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) gibi kurumların desteklediği Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyasına, TGTV üyesi Edirne Mimar Sinan Vakfı ve Trakya Şefkateli Derneğinin de katıldığı kaydedildi.
     Ağır geçen kış şartlarında insanlara yardım etmenin insanlık görevi olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar bildirildi:
     Yanı başımızda, yüzyıllardır komşumuz olan Suriyede insanlık adına utanç veren bir dram yaşanıyor. İç savaş, en acımasız haliyle özellikle sivilleri vuruyor. Son dönemde ekmek kıtlığı yaşanan şehirlerde yüzlerce insan hem de ekmek beklerken aç halde, fırın önünde savaş uçaklarıyla bombalandı. Başlatılan kampanyanın amacı, işte bu tür katliamların yaşandığı Suriyedeki sivil halka yardımdır.
     Kış geldi, soğuk bastırdı ve insanlar için barınacak bir yer bulunmuyor. Ekmek kıtlığı baş gösterdi, temel gıda maddeleri tükendi ve açlık başladı. Kesin rakamlarını kimsenin bilmediği ama yüzbinlerle ifade edebileceğimiz sivil halk kitleleri, kış şartlarının ağır baskısı altında ezilmeye başladı. Ürdün, Lübnan, Kuzey Iraktaki kamplarda ve Suriye içinde dağınık alanlarda binlerce kadın, çocuk, yaşlı yardım bekliyor. Tüm halkımızı kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz.
     Yardımların Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Finans Katılım Bankası hesaplarına yatırılabileceği belirtildi.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER