Kış Geldi...Suriye İçin Bir Ekmek, Bir

Kış Geldi...Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye -İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Temsilcisi Ademoğlu: -Aklınıza gelebilecek her şey bölgede ihtiyaç fakat ağırlıklı olarak un ve battaniye üzerinde duruyoruz


SAKARYA (A.A) - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Sakarya Temsilcisi Ruhi Ademoğlu, Suriyede akla gelebilecek her şeye ihtiyaç bulunduğunu, un ve battaniye toplamaya öncelik verdiklerini söyledi.
     Ademoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayının ardından yardım kampanyasına başladıklarını, 5 aylık süreçte 8 tır malzemeyi Suriyeye gönderdiklerini anlattı.
     Gelecek hafta Suriyeye 8 tıra yakın yardım malzemesi göndereceklerini ifade eden Ademoğlu, Bu sayıyı 20 olarak hedefliyoruz. Aklınıza gelebilecek her şey bölgede ihtiyaç fakat ağırlıklı olarak un ve battaniye üzerinde duruyoruz. Bölgeye sıvı yağ, pirinç ve bulgur gibi malzemeleri de gönderiyoruz. Güzel bir süreç ve bunun devam edeceğine inanıyoruz. Önümüzdeki aylarda tırların haricinde farklı çalışmalar da yapıp bölgeye daha farklı katkılar yapmayı planlıyoruz diye konuştu.
     Ademoğlu, Kış Geldi...Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyasının büyük çalışma olduğunu belirterek, Türkiyenin yardım konusunda ayağa kalktığını anlattı.
     Türkiyenin çeşitli bölgelerinde yardımların devam ettiğini hatırlatan Ademoğlu, şöyle konuştu:
     Bu yardımları vakfımızın kasasından yapmıyoruz, halka yaptığımız çalışmaları aktardık, onlar da teveccüh gösterdi. Halkın bize aktardıklarını biz de o bölgelere ulaştırıyoruz. Türk halkı yardımlar konusunda kadirşinastır, eli boldur. Birisi bir çuval un ulaştırır, birisi bin tır un ulaştırır. Muhakkak ona katkı sağlamak için yarış içinde olur. Örneğin, Vandaki deprem geçeli bir yıl oldu ve Vandan İHH olarak 15 tır yardım sözü alındı, gerisini siz hesap edin. Yarayı tedavi edebilir miyiz, bilmiyoruz ama o yaraya biraz merhem olmak, biraz ağrıyı almak, oraya katkı sağlamak istiyoruz.
     Süreç ne kadar uzarsa çalışmalarımızı o kadar uzatacağız. Mazlumların işkencelerden, açlıklardan, tecavüzlerden, bombalardan, silahlardan, ateşlerden ve ölümlerden bu insanların bir an önce kurtulması lazım. Sıkıntıların bir an önce ortadan kalkmasını arzu ediyoruz.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut / Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kış Geldi...Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER