Kommagene

Kommagene-Nemrut Turizm Odaklı Canlandırma Projesi -Adıyaman Valisi Demirtaş: -Proje kapsamında, 10 tarihi ve turistik merkezin çevre düzenleme projeleri hazırlanacak


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Kommagene-Nemrut Turizm Odaklı Canlandırma Projesi kapsamında 10 tarihi ve turistik merkezin çevre düzenlemesinin yapılacağını söyledi.
     Vali Demirtaş, Valilik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, Vali Yardımcısı Murat Süzen ile projeler hakkında bilgi verdi.
     Projenin, Bölgesel Rekabet Edebilirlik Programı kapsamında yürütüldüğünü belirten Demirtaş, Projeyle ilimizdeki tarihi ve turistik merkezlerin AB standartlarında bir niteliğe kavuşması, ortalama konaklama süresi ve turizmden elde edilen katma değerin artırılması hedefleniyor. Söz konusu proje bütçesi için tahsis edilen kaynak 9 milyon eurodur. Proje kapsamında tespit edilen 10 tarihi ve turistik merkezin çevre düzenleme projeleri hazırlanacak dedi.
     Proje kapsamında Arsameia Antik Kenti, Kocahisar Köyü, Cendere Köprüsü, Karakuş Tümülüsü, Palanlı Mağarası, Taşgedik Kaya Kabartması ve Kaya Mezarları, Turuş Höyük ve Kaya Mezarları, Eski Besni ile Kızılin Köprüsü ve Kızılin Köyünde çevre düzenlemeleri gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER