Kornea ithal edileceği açıklaması

Kornea ithal edileceği açıklaması -Sağlık Bakanı Akdağın yurt dışından 5 bin kornea alınacağı ve nakilde masrafların SGKca karşılanacağı yönünde daha önce yaptığı açıklama üzerine Diyarbakırda 200 görme engelli muayene için


DİYARBAKIR (A.A) - Sağlık Bakanı Recep Akdağın yurt dışından 5 bin kornea ithal edileceği ve kornea naklinde tüm masrafların SGKca karşılanacağı açıklaması üzerine Diyarbakırda 200 görme engelli muayene için sıraya girdi.
     Bakan Akdağın açıklamaları üzerine Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kornea Polikliniğine gelen Altı Nokta Körler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Akif Karataş ve dernek üyesi 10 görme engelli nakil için uygun şartları taşıyıp taşımadıkları ile ilgili muayene oldu.
     Karataş, muayenenin ardından yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Akdağın yurt dışından 5 bin kornea ithal edileceğini ve nakilde tüm masrafların SGK tarafından karşılanacağına ilişkin açıklama yaptığını hatırlatarak, bu açıklamanın dernek üyelerince sevinçle karşılandığını söyledi.
     Bu projenin kornea nakli bekleyen engelliler için umut olduğunu ifade eden Karataş, müjde olarak değerlendirdikleri açıklamanın ardından üyelerinden kornea nakline uygun olanların tespiti için D.Üye müracaatta bulunduklarını belirtti.
    
     -DÜde ücretsiz muayene imkanı-
    
     Karataş, Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alanın taleplerini kabul ettiklerini, bu kapsamda dernek üyelerini ücretsiz muayene olabileceklerini belirterek, Ben ve 2 kardeşim doğuştan görme engelliyiz. Diyarbakırda derneğimize üye 200 görme engelli mevcut. Bugün dernek üyesi 10 görme engelli ile muayenemizi yaptırdık. Her gün 10 üyemiz bu imkandan yararlanarak ücretsiz muayene olacak. Yaklaşık 20 gün sürecek muayenenin ardından sonuçlar kornea birimi tarafından değerlendirilecek. Yapılan değerlendirmede kornea nakline uygun olanlar tespit edilecek. 200 dernek üyemizden kornea nakline uygun olanlara kornea bulunması halinde nakil yapılacak. Bu uygulamadan dolayı başta başbakanımız ve sağlık bakanımız olmak üzere DÜ rektörü ve başhekime üyelerim adına teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Kornea polikliniğinde doktor Aslı Uğurlu ve Adnan Yıldırım ise, göz muayenesi yaptıkları 10 dernek üyesinin muayene sonuçlarını kornea birimine bildireceklerini, yapılan tespit sonucunda kornea nakline uygun olanların belirleneceğini belirtti.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kornea ithal edileceği açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER