Koyunculukta sürü yönetimi ve beslenme paneli

Koyunculukta sürü yönetimi ve beslenme paneli


NİĞDE (A.A) - İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Niğde Üniversitesi(NÜ) ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle Koyunculukta sürü yönetimi, besleme ve sağlığı konulu panel düzenledi.
     Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonundaki panelin açılışında konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nizamettin Bilhan, Niğdede hayvancılığın son yıllarda ciddi bir gelişme kaydettiğini söyledi.
     Kentte 659 bin adet küçükbaş hayvan bulunduğunu belirten Bilhan, Hayvancılığın gelişmesinden küçükbaş hayvancılık da payına düşeni alıyor. Kentimizde bin 718 küçükbaş hayvan işletmesi var. Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğimiz ile hayvanlarımızın kayıtlarını tutuyoruz. Küçükbaş hayvancılıkta koyunun doğumundan kesimine kadarki süreci kapsayan sürü yönetimi de önemli bir süreç dedi.
     Panelde, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Osman Erganiş, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Zafer Ulutaş, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Zehra Sarıçiçek ve NÜ Bor Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Ceyhan da katılımcılara koyunculuk hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.
     Panele, Türkiye Damızlık Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan, Niğde Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Mehmet Şener de katıldı.
    
     Muhabir: Betül Abbak / Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Koyunculukta sürü yönetimi ve beslenme paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER