Kültürler Sporda Birleşiyor projesi

Kültürler Sporda Birleşiyor projesi -Düzcede yaşayan Suriyeli ve Iraklı çocuklara çeşitli spor branşlarında ücretsiz kurs verilecek -Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Şiran: -İlimizde yaşayan göçmenlerin çocuklarına ücr


DÜZCE (A.A) - Düzcede Kültürler Sporda Birleşiyor projesi kapsamında Suriyeli ve Iraklı çocuklara çeşitli spor branşlarında ücretsiz kurs verilecek.
     Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyenin savaş mağduru Suriyeli ve Iraklı mültecilere büyük fedakarlık gösterdiğini söyledi.
     Kentte çok sayıda mülteci yaşadığını vurgulayan Şiran, İlimizde yaşayan göçmenlerin çocuklarına ücretsiz kurslar vererek, vatan hasretlerini dindirmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda Kültürler Sporda Birleşiyor Projesini hayata geçiriyoruz diye konuştu.
     Şiran, projenin Türkiyeye örnek olacağını, 5-16 yaş arası göçmen çocuklara atletizm, badminton, basketbol, jimnastik, güreş, halter, judo, karate, tenis, voleybol ve yüzme branşlarında eğitim vereceklerini, projeye en kısa zamanda başlanacağını anlattı.
     Iraklı veli Maan Jalil Maleko Bahnam ise çocuklarının vaktini çoğu kez evde geçirdiğini, projenin çocukları için çok güzel olduğunu dile getirdi.
     Bize böyle bir hizmeti sundukları için yetkililere şükran borçluyuz diyen Bahnam, Özellikle İl Müdürü Ömer Faruk Şiran ve antrenörlerimizin ilgisinden çok memnun olduk. Çocuklarımız için büyük bir adım oldu ifadelerini kullandı.
     Öte yandan, Gençlik Merkezinde Suriyeli ve Iraklı mültecilere yönelik Türkçe kursu açıldı.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kültürler Sporda Birleşiyor projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER