Malatya Cezaevi Okuyor kampanyası

Malatya Cezaevi Okuyor kampanyası -En fazla kitap okuyan mahkumlar, altın, dizüstü bilgisayar, ayakkabı ve kitapla ödüllendirildi -Vali Şahin: Bizler hangi eksiği yaptık, hangi kusurda bulunduk ki sizlerin buraya düşmesine sebep


MALATYA (A.A) - Malatyada, Cezaevi Okuyor kampanyası kapsamında, en fazla kitap okuyan mahkumlar, altın, dizüstü bilgisayar, ayakkabı ve kitapla ödüllendirildi.
     Malatya E Tipi Kapalı Cezaevinde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Vali Vasip Şahin, insanların cezaevlerine girmesinde herkesin mesuliyeti bulunduğunu söyledi.
     İnsanların suça sürüklenmemesi için gerekli ortamı sağlamakla mükellef olduklarını dile getiren Şahin, Bizler hangi eksiği yaptık, hangi kusurda bulunduk ki sizlerin buraya düşmesine sebep olan ortamın önlemesini sağlayamadık. Hepimize mesuliyetler düşüyor. Bizler de insanların daha az suça süreklenmesi ya da hiç suça sürüklenmemesi için gerekli ortamı hazırlamakla mükellefiz dedi.
     En çok kitap okuyan 3 hükümlüye dizüstü bilgisayar ve altın hediye eden Şahin, mahkumların günlük ortalama birden fazla kitap okuduklarına dikkati çekerek, bunun yüksek bir seviye olduğunu vurguladı.
     Ödül törenine katılan TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş da tutuklu ve hükümlüleri kutlayarak, kısa sürede özgürlüklerine kavuşmalarını diledi.
     En çok kitap okuyan 10 mahkuma çeşitli hediyelerin verildiği törene, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Belediye Başkan Ahmet Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekili Şehmus Şat ile dereceye giren hükümlülerin aileleri de katıldı.
     Nimet Baş, cezaevindeki programın ardından Belediye Başkanı Çakır ve AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkciyi ziyaret etti.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatya Cezaevi Okuyor kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER