Matilyaya eş aranıyor

Matilyaya eş aranıyor -Bursada bakıma muhtaç şekilde bulunan ve tedavisinin ardından Gaziantep Hayvanat Bahçesine gönderilen vaşak Matilyaya eş bulunacak


GAZİANTEP (A.A) - Kaan Bozdoğan - Bursada bakıma muhtaç şekilde bulunan ve tedavisinin ardından Gaziantep Hayvanat Bahçesine gönderilen vaşak Matilya için eş aranıyor.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursada yardıma muhtaç şekilde bulunan vaşak Matilyanın tekrar doğal hayata dönemeyeceğinin anlaşılması üzerine Gaziantepe gönderildiğini söyledi.
     Yaklaşık bir ay önce getirilen Matilya ile bahçedeki hayvan türlerine bir yenisinin daha eklendiğini belirten Özsöyler, vaşağın, doğal ortamına yakın olduğu için Gaziantep Hayvanat Bahçesine gönderildiğini ifade etti.
     Barınağa yerleştirilen 2 yaşındaki vaşağın genel durumunun iyi olduğunu dile getiren Özsöyler, Şu anda barınağında uyum sürecini geçiriyor. Bundan sonra kendisine bir tane dişi bularak yavrulatmaya çalışacağız dedi.
     Özsöyler, bahçedeki koşulların hayvanların doğal ortamına çok yakın olması nedeniyle birçok hayvandan yavru aldıklarını ve bu konuda Türkiyenin sayılı hayvanat bahçelerinden olduklarını kaydetti.
    
     -Hayvanat bahçesi-
    
     Burç ormanları mevkisindeki bin dönümlük alan üzerinde kurulan ve 2001de hizmet vermeye başlayan Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, büyüklüğü ve hayvan türü açışından Türkiyenin en büyük, Avrupanın üçüncü, dünyanın ise dördüncü büyük hayvanat bahçesi unvanına sahip.
     Gaziantep Hayvanat Bahçesinde 300 türde yaklaşık 7 bin hayvan bulunuyor. Geçtiğimiz yıl 2 milyon 650 bin kişinin ziyaret ettiği bahçenin ziyaretçi sayısının, yeni hayvan türleriyle 2013te daha da artması hedefleniyor.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Matilyaya eş aranıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER