Mental Aritmetik ve Beyin Gelişimi konferansı

Mental Aritmetik ve Beyin Gelişimi konferansı -1994 Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Duyar: -Öğrenmede 5 ve 12 yaş aralığı çok önemlidir


SAKARYA (A.A) - 1994 Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Duyar, öğrenmede 5 ve 12 yaş aralığının çok önemli olduğunu söyledi.
     Ahmet Faik Abasıyanık (AFA) Kültür Merkezinde düzenlenen Mental Aritmetik ve Beyin Gelişimi konferansında konuşan Duyar, bireylerin ilgili oldukları alanlara göre beyinlerini kullandıklarını belirterek, beynin gelişimi için her iki yarım kürenin de öğrenmeye dahil edilmesi gerektiğini ifade etti.
     Duyar, zekanın yüzde 75inin 5 yaşında tamamlandığına dikkati çekerek, 5-12 yaş arası ergenlik döneminde beynin bir bölgesindeki işi diğer bölgesine yaptırabiliriz. Alınabilecek eğitimle çocukların öğrenme problemlerinin önüne geçebiliriz. Beyin ilerleyen yaşlarda her konuda uzmanlaştığı için bir bölgenin görevini diğer bölge yapamıyor ama 12 yaşındaki ergenliğini tamamlamamış genç öğrenmeye daha duyarlı oluyor. O yüzden 5 ve 12 yaş arasındaki eğitim çok önemlidir diye konuştu.
     Beyin hücrelerinin kullanılmadıkça öleceğini vurgulayan Duyar, beynin kendisini yenileyemediğini kaydetti.
     Beyin fonksiyonlarının geliştirilmesi için duyguların öğrenmeye katılması gerektiğini vurgulayan Duyar, Öğrenmenin her iki beyin fonksiyonunu da içermesi gerekir. Eski bilgilerle yeni bilgiler arasında ilişkiler kurulup öğrenme sırasında hayal gücünün kurulması gerekli. Gelişmiş bir beyinle yaratıcı düşünmeyi ve özgüven duygusunu kazanmış olursunuz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Mental Aritmetik ve Beyin Gelişimi konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER