Minik Kardelenler kayak öğreniyor

Minik Kardelenler kayak öğreniyor -Bayburt 21 Şubat Kayak Kulübünce yürütülen Minik Kardelenler projesi kapsamında 50 çocuğa kayak öğretiliyor -Kulüp Başkanı Şipal: Gayemiz geleceğin sporcularını yetiştirmek ve milli t


BAYBURT (A.A) - Abdulkadir Nişancı - Bayburt 21 Şubat Kayak Kulübünce yürütülen Minik Kardelenler projesi kapsamında 50 çocuğa kayak öğretiliyor.
     Kulüp Başkanı ve kayak antrenörü Zeki Şipal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp olarak kentte 5 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirtti.
     Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında geçen yıl Minik Kardelenler projesi başlattıklarını ifade eden Şipal, Projeyle kentte kayak sporunu yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Geçen yıl 35 öğrencimize kayak eğitimi verdik. Bu öğrencilerden 18i başarılı oldu ve lisans aldı. Ocak ayında Bayburtta yapılan il birinciliği müsabakalarına katıldılar. 18 öğrencimizden 6sı dereceye girerek Erzurumda yapılan Türkiye Şampiyonasına katıldı. Yine bu 6 sporcumuz bu ay sonunda Bursada yapılacak ikinci etap Türkiye Şampiyonası müsabakalarına katılacak dedi.
     Yetiştirdikleri sporcuların yarışmalarda derece yapmasının en büyük arzuları olduğunu dile getiren Şipal, Geçen yıl başlattığımız projenin başarılı olması projeyi bu sene devam ettirmemizi sağladı. Bu yıl yaşları 7 ile 15 arasındaki 50 öğrenciye, Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezinde eğitim veriyoruz. Kulübümüzün maddi gücü kısıtlı olduğu için sporcularımızın malzemelerini SODES programından karşılıyoruz. İnanıyorum ki bunların içerisinden 20 civarında öğrencimiz başarılı olacak. Böylece yılın uzun bir dönemini kış şartlarında geçiren ilimizde kayak sporcusu sayısını artırmış olacağız diye konuştu.
     Kayak eğitimi için özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarını seçtiklerini dile getiren Şipal, Özellikle Bayburtlu ailelerin çocuklarını tercih ediyoruz. Başka ilden gelmiş memur çocuklarını alıyorsunuz, emek veriyorsunuz, çocuk istediğiniz düzeye geldiğinde aile tayin olup Bayburttan ayrılıyor. Bunların çoğu gittiği yerlerde kayak yapma imkanı bulamıyor. Onun için bu kritere önem veriyoruz dedi.
     Zeki Şipal, projenin bu yıl 10 Nisana kadar devam edeceğini, Valilik tarafından kabul edilmesi durumunda projeyi gelecek yıl da gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.
     Kayak Milli Takımında şu anda Bayburttan 2 sporcu bulunduğunu da belirten Şipal, Sporcu sayısını daha da yukarılara çıkarmak istiyoruz. Gayemiz geleceğin sporcularını yetiştirmek ve milli takıma Bayburttan en az 5 sporcu gönderebilmek. Nüfusu 75 bin dolayındaki bir ilden milli takıma 1 sporcu da versek bu bizim için büyük başarıdır diye konuştu.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Minik Kardelenler kayak öğreniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER