Murat Dağı Kayak Merkezi basına tanıtıldı

Murat Dağı Kayak Merkezi basına tanıtıldı -Gediz ilçesinde bin 870 metre rakımlı Sarıçiçek Yaylasında oluşturulan Murat Dağı Kayak Merkezi gazetecilere tanıtıldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyanın Gediz ilçesinde yeni oluşturulan Murat Dağı Kayak Merkezi basın mensuplarına tanıtıldı.
     Kütahya ve Uşaktan gelen basın mensupları, bin 870 rakımlı Sarıçiçek Yaylasında kurulan pistte, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğretim elemanları gözetiminde kayak yaparak, kar motosikletiyle gezdi.
     Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, Murat Dağında kayak yapılabilineceğini gösterebilmek amacıyla tesisi kış koşullarında kurduklarını bildirdi.
     Çalışmaların gayet iyi gittiğini belirten Çorumluoğlu, şöyle konuştu:
     Haftanın 6 günü burada öğrencilerimize kayak eğitimi veriyoruz. Ayrıca gelen vatandaşlarımız önceden isimlerini bize yazdırmak suretiyle kayak eğitimi alıyor. Murat Dağının zirvesi 2 bin 340 rakıma sahip. Bu zirveye, Sarıçiçek Yaylasındaki pistten daha büyüğünü kurmak istiyoruz. Bin 450 rakımlı alanda termal suyumuz var. Hedefimiz, ziyaretçilerimizi kayak takımlarıyla termal suyun bulunduğu alana indirmek. Bu, Türkiyede olmayan, dünyada sayılı yerlerde olan bir imkan. Yani insanlar kayak yaptıktan sonra sıcak sudan yararlanabilecek.
     Çorumluoğlu, zirveye mekanik tesisler inşa edeceklerini ve burasının gelecek yıllarda önemli bir merkez haline geleceğini ifade etti.
     Merkezden, kısa vadede 200 kilometre çapındaki alanda bulunan Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar illerinden, uzun vadede tüm Türkiyeden vatandaşların yararlanabileceğine dikkati çeken Çorumluoğlu, burasının Davraz, Uludağ, Palandöken gibi bir kayak merkezi olacağına inandığını sözlerine ekledi.
     Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ise Murat Dağının hem termal turizm özellikleri hem de kayak imkanlarıyla Türkiyede önemli bir merkez olmaya aday olduğunu kaydetti.
     Murat Dağının, Anadolunun batısındaki ünlü kayak merkezleriyle yarışacak imkanlara sahip olduğunu bildiren Saraoğlu, burada tesis kurmak isteyen yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlayacaklarını anlattı.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş - Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Murat Dağı Kayak Merkezi basına tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER