Müşteri memnuniyeti konferansı

Müşteri memnuniyeti konferansı -KASİF Genel Sekreteri Bıyıklı: İşletmelerin mevcut müşterileri elde tutması gerekiyor. Çünkü var olan müşteri sayısını korumak yenisini kazanmaktan 5 kat daha karlıdır


GİRESUN (A.A) - Karadeniz Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı, işletmelerin mevcut müşterilerini elde tutması gerektiğini belirterek, var olan müşteri sayısını korumanın yenisini kazanmaktan 5 kat daha karlı olduğunu söyledi.
     Görele İrfan Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğince (İRFAN-DER) Görele Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde düzenlenen Müşteri Memnuniyeti konulu konferansta konuşan Bıyıklı, işletmelerin en önemli meselesinin mevcut müşteri potansiyelini korumak olduğunu hatırlattı.
     Bıyıklı, Bugün gerek işletmelerin ihtiyaç duyduğu, gerekse müşterilerin muhatap olmak istediği satış temsilcisi, sıradan bir satış temsilcisinden ziyade birer karlılık uzmanı ve satış danışmanı niteliğindedir. İşletmelerin mevcut müşterileri elde tutması, ardından da rakiplerin boşalttığı alanı doldurmaya öncelik vermesi gerekiyor. İşletmelerin mevcut müşterileri elde tutması gerekiyor. Çünkü var olan müşteri sayısını korumak yenisini kazanmaktan 5 kat daha karlıdır dedi.
     Şikayet ile müşteri, işletmenizde ne gibi bir sorun olduğunu ve bu sorunu nasıl düzelteceğiniz hakkında, parayla bile satın alamayacağınız bilgileri size sunar diyen Bıyıklı, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Şikayetler size, müşteriyi mutlu etme şansı verir. Şikayetler ağrı gibidir. İşletmenizde bir şeylerin ters gittiğinin haberini verir. Şikayetler sayesinde mal ve hizmet sisteminiz aksaklıklardan kurtularak kusursuzlaşır ve güçlenir. Bu nedenle akıllı tacirler, müşterilerini daha başka şikayetlerini söylemeleri için cesaretlendirir. Şikayet kanallarını sürekli açık tutan işletmeler daima gelişir ve büyür.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz / Veysel Kara
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Müşteri memnuniyeti konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER