Myra Andriake Arkeolojik Kazılarda İnsan Manzaraları

Myra Andriake Arkeolojik Kazılarda İnsan Manzaraları sergisi


ANTALYA (A.A) - Fotoğraf sanatçısı Tevfik Durdemirin objektifine yansıyanlardan oluşan Myra Andriake Arkeolojik Kazılarda İnsan Manzaraları adlı fotoğraf sergisi açıldı.
     Kepez Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, Antalya Tanıtım Vakfının işbirliğiyle Erdem Bayazıt Kültür Merkezinde açılan sergide, arkeologların kazılardaki çalışmaları yer alıyor.
     Serginin açılışında konuşan Myra Andriake Kazı Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik, halkın içinde yapılan tarihi kazı çalışmalarını halkla buluşturmak için projeler geliştirdiklerini söyledi.
     Turistlerin kazılmış tarihi yapıları gördüğünü ancak bu tarihin gün yüzüne çıkarılma hikayesini bilmediklerini dile getiren Çevik, tarihi kalıntıların gün yüzüne çıkarılmasını sağlayanların sarf ettiği emeği insanlara göstermek için sergiyi hazırladıklarını kaydetti.
     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise arkeolojik kazıların insan emeğini yansıttığını anlattı. Fotoğrafları çok beğendiğini anlatan Tütüncü, özel ve farklı bir sergiye ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduğunu belirtti.
     Katılımcıların kestiği kurdele ile açılışı yapılan serginin 12 Nisana kadar açık kalacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Myra Andriake Arkeolojik Kazılarda İnsan Manzaraları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER